ΟΡΟΦΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Το γεγονός της πτώσης της ψευδοροφής δεν είναι τυχαίο, δεν είναι «η κακιά η ώρα»…

Ενα ακόμη περιστατικό που δείχνει τα τεράστια προβλήματα σχολικών υποδομών σημειώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Βαρνάβα. Συγκεκριμένα, όταν η διευθύντρια πήγε στο σχολείο διαπίστωσε ότι στην αίθουσα της ΣΤ' Τάξης είχε καταρρεύσει ολόκληρη η ψευδοροφή, η οποία είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη και κάτω από την οποία για πολλούς μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα.

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά σειρά από περιστατικά κατάρρευσης σχολικών υποδομών σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, σε διάφορες περιοχές της χώρας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής  "Ο Σωκράτης" το γεγονός της πτώσης της ψευδοροφής δεν είναι τυχαίο, δεν είναι «η κακιά η ώρα»… είναι μια ακόμα συνέπεια  της εγκληματικής πολιτικής των εκάστοτε Κυβερνήσεων που έχουν στην ουσία  εγκαταλείψει την ασφάλεια, συντήρηση, επισκευή και κατασκευή των σχολικών κτιρίων, χωρίς κανένα έλεγχο, στους Δήμους και τις διάφορες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες !!!

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Ανατολικής Αττικής "Ο Σωκράτης"

Πτώση ψευδοροφής στο Δ. Σχ. Βαρνάβα : από τύχη δε θρηνήσαμε για άλλη μια φορά θύματα!!!

για άλλη μια φορά από τύχη δε θρηνούμε θύματα σε σχολείο της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, αφού μετά την πτώση σοβάδων οροφής τα προηγούμενα χρόνια στο 26/29 Δημ. Σχ. Αχαρνών, στο 20 Δημ, Σχ. Αχαρνών, τώρα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο και η πτώση ψευδοροφής στο Δημ. Σχ. Βαρνάβα!

Υπογραμμίζουμε το γεγονός πως τον Νοέμβριο του 2022 ο Σύλλογός μας σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι στο Δημ. Σχ. Βαρνάβα δεν υπήρχε η δυνατότητα θέρμανσης (τη στιγμή που η θερμοκρασία είχε αρχίσει να πέφτει και το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται σε περιοχή με ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες), γιατί, στο πλαίσιο της  «ενεργειακής αναβάθμισης» του σχολείου, ο καυστήρας είχε απομακρυνθεί και δεν είχε παραδοθεί ο καινούριος, με τη δημοτική αρχή να αναβάλλει συνεχώς από εβδομάδα σε βδομάδα την παράδοση και εγκατάσταση του καινούριου. Αξίζει να σημειώσουμε  ότι  ολο το χειμώνα παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και του καινούριου καυστήρα….

Στο πλαίσιο της «ενεργειακής αναβάθμισης» του σχολείου επίσης έγιναν και οι εργασίες τοποθέτησης ψευδοροφών στις αίθουσες του σχολείου τον περασμένο χειμώνα και σε λίγους μήνες έπεσε η ψευδοροφή σε μια από αυτές!!!

Σοβαρές ανησυχίες γεννιούνται και από την πρόθεση να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στη στέγη του σχολείου, χωρίς να έχουν προηγηθεί σοβαρές μελέτες αναφορικά με τη στατικότητα και ασφάλεια του κτιρίου.

Αυτή είναι η «ενεργειακή αναβάθμιση» που ευαγγελίζονται Κυβέρνηση και Δημοτικές αρχές, και που για μια ακόμα φορά χρυσοπληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι, ενώ οι όμιλοι ενέργειας θησαυρίζουν!

Το γεγονός της πτώσης της ψευδοροφής δεν είναι τυχαίο, δεν είναι «η κακιά η ώρα»… είναι μια ακόμα συνέπεια  της εγκληματικής πολιτικής των εκάστοτε Κυβερνήσεων που έχουν στην ουσία  εγκαταλείψει την ασφάλεια, συντήρηση, επισκευή και κατασκευή των σχολικών κτιρίων, χωρίς κανένα έλεγχο, στους Δήμους και τις διάφορες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες !!!

Είναι η κυβερνητική πολιτική που ασπάζεται τη λογική του «κόστος – όφελος» για κάθε δημόσιο αγαθό (παιδεία, υγεία…), στο όνομα της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς με σκοπό το κέρδος, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ζήσουμε ξανά και ξανά την αγωνία του «πάμε και όπου βγει»….

Απαιτούμε, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

α) να έχουν ολοκληρωθεί  όλες οι απαραίτητες εργασίες στο Δημ. Σχ. Βαρνάβα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

β) η Δημοτική Αρχή να προβεί στον έλεγχο των εργασιών με εξειδικευμένο επιστημονικό κλιμάκιο και να δοθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας.

γ) οι Δημοτικές αρχές Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού να προβούν σε ανάλογες ενέργειες συντήρησης, επισκευών, ελέγχου των εργασιών στις σχολικές μονάδες και να δοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παν πελοποννησου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες καθηγητών από τη Νότια Αφρική
Το έργο απευθύνεται σε νοτιοαφρικανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και καθηγητές στα αντίστοιχα τεχνολογικά πανεπιστήμια και κολλέγια και στοχεύει,...
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες καθηγητών από τη Νότια Αφρική