Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε κάνουν δήλωση προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ

Επιβεβαιώνοντας όσα είχε γράψει πριν από μερικές μέρες το alfavita.gr αναφορικά με το χρόνο έκδοσης των προσωρινών Πινάκων κατάταξης των 152.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης, το ΑΣΕΠ εκτιμά ότι πριν από το τέλος του Ιουλίου θα εκδοθεί ο προσωρινός Πίνακας Κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών (1ΓΕ) ενώ μέχρι 10 Αυγούστου θα είναι έτοιμος και ο Πίνακας 2ΓΕ.

Αυτό σημαίνει, όπως ήδη είχε ενημερώσει το alfavita.gr ότι μέσα στο β΄ 10ήμερο του Αυγούστου οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης Γενικής Εκπαίδευσης θα κληθούν να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χιλιάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί

Όπως είναι γνωστό οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023/24 θα γίνουν από τους νέους προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης του ΑΣΕΠ ενώ αντίθετα οι προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από τους οριστικούς Πίνακες Κατάταξης Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ. 

Θυμίζουμε ότι το σχολικό έτος 2022-2023 (αυτό που μας πέρασε δηλαδή) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 48.176 προσλήψεις αναπληρωτών στην επικράτεια. Δηλαδή υπάρχουν 48.000 λειτουργικά και οργανικά κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα κενά αυτά είναι περίπου σταθερά τα τελευταία χρόνια καθώς και τις προηγούμενες χρονιές προσλαμβάνονται σταθερά 40-50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων για το σχολικό έτος 2023-2024 αναμένεται να ξεκινήσουν  μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου (πιθανόν την Τετάρτη 16 ή την Πέμπτη 17 Αυγούστου) και θα ολοκληρωθούν μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ) (https://opsyd.sch.gr/) και θα ενημερωθούν για την πρόσληψή τους από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.grκαθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε θα ανακοινωθούν
Στα τέλη Ιουνίου οι βαθμοί των υποψηφίων, ακολουθούν ΕΒΕ, μηχανογραφικό και η τελική «μάχη» για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε θα ανακοινωθούν
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
«Μίλα μου, σε ακούω»: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά και προβληματίζει τους ειδικούς
Chatbots αντί για φίλους; Οι αθέατες παγίδες της Τεχνητής Νοημοσύνης για τα παιδιά
«Μίλα μου, σε ακούω»: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά και προβληματίζει τους ειδικούς