κδαπ
Η αναστολή λειτουργίας του οδηγεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους στα ακριβά ιδιωτικά ΚΔΑΠ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου να ανασταλεί η λειτουργία του μοναδικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία, καθώς κρίνεται ακατάλληλο.

Σύμφωνα με το alterthess.gr, το ΚΔΑΠμεΑ λειτουργεί σε όροφο ενός δημοτικού κτιρίου στην οδό Κωλέττη, στη δυτική πλευρά της πόλης, εγείροντας σοβαρά ζητήματα προσβασιμότητας και ασφάλειας για τους ωφελούμενους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του δημοτικού ΚΔΑΠ έκρουσε εδώ και αρκετές εβδομάδες μια μητέρα παιδιού που πηγαίνει στη συγκεκριμένη δομή. Η επιστολή της για τα σοβαρά προβλήματα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο με την αντιπολίτευση να θέτει σοβαρά ερωτήματα προς τη διοίκηση Ζέρβα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η εγκατάσταση του ΚΔΑΠ, το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο του τριώροφου κτηρίου,  δεν είναι ασφαλής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως μία πυρκαγιά.

Η δημόσια αυτή συζήτηση οδήγησε πρόσφατα την αρμόδια Επιτροπή της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να την επισκεφθεί.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και των κανόνων που πρέπει να διέπουν την λειτουργία ενός ΚΔΑΠ για παιδιά με Αναπηρίες.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, η Επιτροπή πρότεινε σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να τηρηθούν τα προβλεπόμενα, ενώ για αυτό το διάστημα είχε προτείνει και την αναστολή λειτουργίας της δομής.

Μετά το πέρας της προθεσμίας που είχε οριστεί για να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Β. Πατουλίδου προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας της δομής.

Έτσι, ο κεντρικός δήμος της Θεσσαλονίκης έχει μείνει εν μέσω καλοκαιριού χωρίς Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία, οδηγώντας τα ίδια και τις οικογένειες τους στα ακριβά ιδιωτικά ΚΔΑΠ της πόλης.

Ερώτημα παραμένει για το τί θα κάνει η διοίκηση Ζέρβα για το θέμα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και ενώ γνώριζε τα σοβαρά προβλήματα αλλά και τις καταγγελίες των γονέων εδώ και μήνες.

Το σχετικό έγγραφο

κδαπ
κδαπ

 

κδαπ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_0.jpg
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά
Στη δοκιμή συμμετείχαν 41 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα (27 γυναίκες και 14 άνδρες) για μια περίοδο 8 εβδομάδων
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά