Μουσικά σχολεία: Το ΥΠΑΙΘΑ ξέχασε (!) να διορθώσει λάθος και απομακρύνθηκαν μαθητές!
Παρότι οι γονείς είχαν υπενθυμίσει στο Υπουργείο τη συγκεκριμένη άδικη Υπουργική Απόφαση και την ολιγωρία του υπουργείου να παρέμβει έγκαιρα ώστε να μην κινδυνέψουν και φέτος μαθητές των μουσικών γυμνασίων να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν από το μουσικό σχολείο

Ακόμα μια ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας που έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση μαθητών του γυμνασίου από Μουσικά Σχολεία, επειδή βαθμολογήθηκαν κάτω από δέκα σε μουσικό μάθημα χωρίς τη δυνατότητα επανεξέτασής του και ανεξάρτητα από τον μέσο όρο του μαθητή όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα γυμνάσια, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οπως τονίζουν οι γονείς, είναι ακατανόητο να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τιμωρητικό τρόπο οι μαθητές των μουσικών γυμνασίων και να οδηγούνται στην έξοδο από τη μοναδική δωρεάν δημόσια μουσική εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να διδάξουν τα συγκεκριμένα υποχρεωτικά μαθήματα να διορίζονται στη μέση της χρονιάς με ευθύνη του ιδίου του Υπουργείου...

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ΠΕΓΜΚΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας για την άμεση κατάργηση του σφάλματος που ενυπάρχει στην υπ. αριθμ. 20923/Δ2/2021 Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση μαθητών του γυμνασίου επειδή βαθμολογήθηκαν κάτω από δέκα σε μουσικό μάθημα χωρίς τη δυνατότητα επανεξέτασής του και ανεξάρτητα από τον μέσο όρο του μαθητή όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα γυμνάσια!!!

Mετά και την δέσμευση του γ. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Κόπτση, κατόπιν συνάντησης με την ΠΕΓΜΚΣ από τις 21/12/2022, πως πράγματι πρόκειται για λάθος και πως θα μελετήσουν το θέμα οι νομικοί σύμβουλοι… θεωρούμε απαράδεκτο να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη απόφαση σε βάρος των μαθητών των μουσικών γυμνασίων και πως πρόκειται για αδικαιολόγητη διάκριση χωρίς να προκύπτει κάποια συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη.

Το ΔΣ της ΠΕΓΜΚΣ πρόσφατα με επιστολή του στις 5/6/2023 είχε υπενθυμίσει στο Υπουργείο τη συγκεκριμένη άδικη Υπουργική Απόφαση και την ολιγωρία του υπουργείου να παρέμβει έγκαιρα ώστε να μην κινδυνέψουν και φέτος μαθητές των μουσικών γυμνασίων να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν από το μουσικό σχολείο.

Είναι ακατανόητο να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τιμωρητικό τρόπο οι μαθητές των μουσικών γυμνασίων και να οδηγούνται στην έξοδο από τη μοναδική δωρεάν δημόσια μουσική εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να διδάξουν τα συγκεκριμένα υποχρεωτικά μαθήματα να διορίζονται στη μέση της χρονιάς με ευθύνη του ιδίου του Υπουργείου.

Ως γονείς απαιτούμε τώρα από το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τις διατάξεις της υπ. αριθμ. 20923/Δ2/2021 (ΦΕΚ878/Β/05-3-2021) και να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα σχολεία τους.

Απαιτούμε να ισχύει για την προαγωγή των μαθητών μουσικών γυμνασίων ότι ισχύει και στα υπόλοιπα γυμνάσια της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis20150905.jpg
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
Με βάση τον υψηλό πήχη δυσκολίας των φετινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δύσκολα οι περιζήτητες σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους και...
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία