iek-oaed-dypa
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ της ΔΥΠΑ με 4 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αμειβόμενη πρακτική άσκηση - Μέχρι πότε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων

Συνεχίζεται  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Λάρισας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2023-2024, σε 4 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. 
 
Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού), όλων των ηλικιών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXIS στη διεύθυνση:  https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed​
 
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην αίτηση σε μορφή PDF. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.  
 
Το ΙΕΚ  ΛΑΡΙΣΑΣ της ΔΥΠΑ παρέχει ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζει στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Η φοίτηση είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (2 χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.  
 
Το ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζει  στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.  
 
Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στις 23:59. 

Οι ειδικότητες του έτους κατάρτισης 2023-2024 είναι οι εξής: 

1.Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας (Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων) 
2.Βοηθός φαρμακείου 
3.Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας 
4.Τεχνικός κομμωτικής τέχνης 

Πληροφορίες  παρέχονται  στη Γραμματεία του ΙΕΚ (Ελύτη 2  και  Ερμογένους )  ή   στο   τηλέφωνο  2410564685-6, από ώρα  8:30 π.μ    μέχρι  3:00 μ.μ.   τις  εργάσιμες  ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών»: Μία εκδήλωση ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου της χώρας
Πανελλήνιες 2026: Ψηφιακό «ανοιχτό σχολείο» από το ΕΚΠΑ για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
«Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών»: Μία εκδήλωση ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές/τριες...
Πανελλήνιες 2026: Ψηφιακό «ανοιχτό σχολείο» από το ΕΚΠΑ για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Εκπαιδευτικοί απαιτούν την παραίτηση της Διευθύντριας της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Για να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - Την κατηγορούν ως βασική υπεύθυνη για την «κατάσταση ασφυξίας» στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί απαιτούν την παραίτηση της Διευθύντριας της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ασύλληπτο υβρεολόγιο στη Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου για βίντεο και ένα... κρακεράκι
Διακοπή της συνεδρίασης μετά από σφοδρή αντιπαράθεση – «Έφαγα ένα κρακεράκι γιατί είχα πόνο στο στομάχι και με τράβαγαν βίντεο»
Ασύλληπτο υβρεολόγιο στη Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου για βίντεο και ένα... κρακεράκι