ΕΠΑΛ
Οι μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους τη Δευτέρα 19/06

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» με τίτλο σχεδίου «Εθελοντές σε δράση: Μαθητές Εκπαιδευόμενοι – Μαθητές Εκπαιδευτές – Όταν μια φυσική καταστροφή πλήττει το σχολείο, εγώ είμαι πάντοτε παρών».

Το σχέδιο δράσης που εκπόνησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου, αφορά στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στην παροχή πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε η μαθητική κοινότητα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Η καινοτομία και η πρωτοτυπία του σχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι την εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας αναλαμβάνουν εκπαιδευμένοι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την κατάλληλη εκπαίδευση από πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι εκπαιδευτές μαθητές και οι εκπαιδεύτριες μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συνεργάστηκαν με συμμαθητές και συμμαθήτριες του σχολείου, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ, του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, του 4ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και ανέλαβαν την εκπαίδευσή τους στις πρώτες βοήθειες.

Στόχος είναι οι εκπαιδευμένοι/νες μαθητές/τριες των συνεργαζόμενων σχολείων να δράσουν πολλαπλασιαστικά στα σχολεία τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε ένα πεδίο που συνδέεται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαχείριση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Οι μαθητές/τριες έχουν εκπαιδευτεί στις εξής θεματικές: Ασφάλεια, Μυοσκελετικές - Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Εξωτερικές Αιμορραγίες, Εγκαύματα, Ζάλη-Λιποθυμία, Επιληψία, Κρίση Πανικού,  Ηλεκτροπληξία,  Πνιγμονή, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και TRIAGE-Διαλογή σε περίπτωση πολλών θυμάτων.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου και των συνεργαζόμενων σχολείων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους τη Δευτέρα 19/6/2023 και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

εσπα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil
Εκπαιδευτικοί: «Νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αξιολόγηση»
«Πρόκειται για ένα έγγραφο απολύτως παράτυπο καθώς η απεργία αποχή είναι νόμιμη συνδικαλιστική δράση»
Εκπαιδευτικοί: «Νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αξιολόγηση»
peripoliko_56.jpg
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο αδέλφια επειδή πέταξαν 52χρονο από το μπαλκόνι - Ποιος ήταν ο λόγος
35χρονος καβγάδισε με τον πατέρα της 18χρονης που είχε σχέση και τον έριξε από το μπαλκόνι, στη φυλακή 2 αδέλφια
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο αδέλφια επειδή πέταξαν 52χρονο από το μπαλκόνι - Ποιος ήταν ο λόγος