ΕΠΑΛ
Οι μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους τη Δευτέρα 19/06

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» με τίτλο σχεδίου «Εθελοντές σε δράση: Μαθητές Εκπαιδευόμενοι – Μαθητές Εκπαιδευτές – Όταν μια φυσική καταστροφή πλήττει το σχολείο, εγώ είμαι πάντοτε παρών».

Το σχέδιο δράσης που εκπόνησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου, αφορά στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στην παροχή πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε η μαθητική κοινότητα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Η καινοτομία και η πρωτοτυπία του σχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι την εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας αναλαμβάνουν εκπαιδευμένοι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την κατάλληλη εκπαίδευση από πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι εκπαιδευτές μαθητές και οι εκπαιδεύτριες μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συνεργάστηκαν με συμμαθητές και συμμαθήτριες του σχολείου, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ, του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, του 4ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και ανέλαβαν την εκπαίδευσή τους στις πρώτες βοήθειες.

Στόχος είναι οι εκπαιδευμένοι/νες μαθητές/τριες των συνεργαζόμενων σχολείων να δράσουν πολλαπλασιαστικά στα σχολεία τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε ένα πεδίο που συνδέεται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαχείριση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Οι μαθητές/τριες έχουν εκπαιδευτεί στις εξής θεματικές: Ασφάλεια, Μυοσκελετικές - Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Εξωτερικές Αιμορραγίες, Εγκαύματα, Ζάλη-Λιποθυμία, Επιληψία, Κρίση Πανικού,  Ηλεκτροπληξία,  Πνιγμονή, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και TRIAGE-Διαλογή σε περίπτωση πολλών θυμάτων.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου και των συνεργαζόμενων σχολείων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους τη Δευτέρα 19/6/2023 και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

εσπα
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καρδίτσα
Τηλεκπαίδευση στην Καρδίτσα; Ελλειψη ενσυναίσθησης, απογείωση της υποκρισίας
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών και προτείνει την αποφυγή των...
Τηλεκπαίδευση στην Καρδίτσα; Ελλειψη ενσυναίσθησης, απογείωση της υποκρισίας
aksiomatikon_pirosvestikis
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων- Πώς θα κάνετε αίτηση
Νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων- Πώς θα κάνετε αίτηση