Εμπρακτη αλληλεγγύη: Εκπαιδευτικοί προσφέρουν 300€ σε προσφυγόπουλα για να πάνε εκδρομή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης»: Σαν σωματείο για όσο διάστημα παραμένουν εδώ οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, διεκδικούμε αταλάντευτα το δικαίωμα στην εκπαίδευσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές

Εμπρακτη αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα προσφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», συνεισφέροντας με 300  ευρώ στα έξοδα εκδρομής  στη Σίφνο για σε 13 παιδιά προσφύγων.

Στην εκδρομή αυτή θα συμμετέχουν παιδιά τα οποία φοιτούν στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού και τα οποία μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς δε θα συνοδεύονται από τους γονείς τους αλλά από τις ΣΕΠ και δύο ακόμη μητέρες.

«Μέχρι και σήμερα το νησί της Σίφνου επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς φιλοξενεί συστηματικά παιδιά υψηλής ευαλωτότητας (πρόσφυγες, ορφανά, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με αναπηρία) με τους ντόπιους και τα καταστήματα που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία να αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση αυτών και των συνοδών τους για μία εβδομάδα»

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τα προσφυγόπουλα στη δομή του Σχιστού με διάφορες μορφές αλληλεγγύης (τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια, σχολικά είδη, εκδηλώσεις, κτλ.). Έτσι, λοιπόν, σε συνέχεια της αλληλεγγύης το ΔΣ του συλλόγου προσφέρει 300 ευρώ από το ταμείο του σωματείου για την πραγματοποίηση της εκδρομής 13 προσφυγόπουλων (έντεκα που διαμένουν στο Σχιστό και με δύο του αστικού ιστού Πειραιά από την Ουκρανία) στο νησί της Σίφνου.

Στην εκδρομή αυτή θα συμμετέχουν παιδιά τα οποία φοιτούν στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού και τα οποία μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς δε θα συνοδεύονται από τους γονείς τους αλλά από τις ΣΕΠ και δύο ακόμη μητέρες.

Μέχρι και σήμερα το νησί της Σίφνου επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς φιλοξενεί συστηματικά παιδιά υψηλής ευαλωτότητας (πρόσφυγες, ορφανά, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με αναπηρία) με τους ντόπιους και τα καταστήματα που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία να αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση αυτών και των συνοδών τους για μία εβδομάδα.

Τα χρήματα του συλλόγου θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ειδών θαλάσσης

(αντηλιακά, καπέλα, πετσέτες κ.τ.λ.) και το απαραίτητο «χαρτζιλίκι».

Σαν σωματείο για όσο διάστημα παραμένουν εδώ οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, διεκδικούμε αταλάντευτα το δικαίωμα στην εκπαίδευσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές. Επιπλέον, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών να σταθούν όρθιοι και συνεπείς στα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα και στην προσφορά απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που αντιμετωπίσουν το ρατσιστικό δηλητήριο που έντεχνα κάποιοι καλλιεργούν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep_46.jpg
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Αντίστροφη μέτρηση για την Ειδική Αγωγή - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
Πανελλήνιες 2026: Μέσα στα Βαθμολογικά Κέντρα – Η «αθέατη» καρδιά των εξετάσεων: Ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, πολλαπλών βαθμολογήσεων, ανωνυμίας...
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
αδεια
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους
Ψηφιακό «κόσμο» αποκτούν οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων: Όλες οι αλλαγές στην καθημερινότητα των υπηρεσιών
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους