ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
T.Κατσαρός: Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν, να  αναρωτιούνται, να υποψιάζονται, ακόμη και να θέτουν ζητήματα δεοντολογίας και σύγκρουσης συμφερόντων.

Με εξώδικο απάντά στο εξώδικο που του απέστειλε η  καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Αναλυτικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, Βάσω Κιντή, για την κριτική που της άσκησε σε άρθρο του στο alfavita.gr, o συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Τάκης Κατσαρός, αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τίτλο «Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Γιατί όχι και ιδιωτικό στρατό τύπου Wagner;»

H κ.Κιντή είχε προειδοποιήσει ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του κ.Κατσαρού, επειδή ο τελευταίος στο άρθρο του, είχε μεταξύ άλλων γράψει: "Καθηγήτρια δημόσιου Πανεπιστημίου η κυρία Κιντή ξιφουλκεί χρόνια τώρα με υπέρμετρο ζήλο υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών. Το ίδιο και άλλοι/ες. Αν το κάνουν με το αζημίωτο, ηθικό δεν το λες, αλλά, τουλάχιστον, υπάρχει ένας λόγος. Μπορεί να θέλουν να αλλάξουν έπιπλα, κουρτίνες, μπάνιο, αυτοκίνητο και έχουν ανάγκη χρήματα" ».

Η νεώτερη εξέλιξη είναι ότι ο κ.Κατσαρός απάντησε με εξώδικο στο εξώδικο της κ.Κιντή, και αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 " Αναφορικά με την από 11.05.2023 ανάρτησή μου με τίτλο: "Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Γιατί όχι και ιδιωτικό στρατό τύπου Wagner;" διευκρινίζω ότι ανακαλώ τους θεωρούμενους εκ μέρους της υπαινιγμούς  ότι η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας κ. Βάσω Κιντή (α) εκφέρει τις απόψεις της, περί της λειτουργίας μη κρατικών Πανεπιστημίων "με το αζημίωτο", χρηματιζόμενη από ιδιωτικά συμφέροντα, επειδή "μπορεί να θέλει να αλλάξει έπιπλα, κουρτίνες, μπάνιο, αυτοκίνητο και έχει ανάγκη χρήματα" (β) ανακαλώ τους θεωρούμενους εκ μέρους της υπαινιγμούς ότι μπορεί να ανήκει σε ομάδα κρούσης  "εγκριτων" καθηγητών, που διαφημίζουν πόσο "μπάχαλο" είναι τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, (γ) ανακαλώ τον θεωρούμενο εκ μέρους της συκοφαντικό ισχυρισμό ότι είναι άτομο το οποίο  είναι δυνατό να προαυλίζεται έξω από το Γραφείο της Υπουργού Παιδείας"

Το Εξώδικο του Τάκη Κατσαρού

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  – ΔΗΛΩΣΗ

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Παναγιώτη Κατσαρού του Αθανασίου , κατοίκου Χολαργού Αττικής

Προς

Την Βασιλική (Βάσω) Κιντή, κάτοικο Αγίας Παρασκευής Αττικής

Κυρία Κιντή

Ανταποκρινόμενος στην εξώδικη πρόσκληση που μου κοινοποιήσατε στις 31/5/2023 και επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου  σας απαντώ και δηλώνω τα παρακάτω: 

1. Επαναλαμβάνω ότι δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή σας ή να υπαινιχθώ χρηματισμό σας από οποιαδήποτε πηγή λόγω της επανειλημμένης -όπως και η ίδια παραδέχεστε στο εξώδικο που μου αποστείλατε- αρθρογραφία σας  υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. 

Μία κεντρική ιδεολογική και πολιτική θέση του νεοφιλευθερισμού, αντίθετη με το ισχύον  Σύνταγμα της χώρας και ξένη προς την ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή παράδοση, η οποία με ποικίλες μορφές προωθείται  στη δημόσια σφαίρα υπό το αίτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, έτσι ώστε και η Ανώτατη Εκπαίδευση όπως τόσα άλλα δημόσια αγαθά να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής-κερδοσκοπικής δραστηριότητας. 

Μια θέση που οι υποστηρικτές της, στον επιχειρηματικό χώρο, την προβάλλουν με διάφορους τρόπους. Το ίδιο πράττουν διάφορα Ιδρύματα, ιδιωτικά κεφάλαια και funds. Για παράδειγμα, ιδιωτικά κεφάλαια και funds,  όπως το BC PARTNERS, ενθαρρυνόμενα από την ανάλογη προγραμματική θέση της παρούσας κυβέρνησης, προσβλέπουν στην αναθεώρηση του άρθρου 16 τoυ Συντάγματος και εκμεταλλευόμενα  τη  νομοθέτηση υπέρ των Ιδιωτικών Κολλεγίων της ΝΔ,  τοποθετούνται ήδη στην "αγορά" εκπαιδευτικών υπηρεσιών, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, προκειμένου να προσελκύσουν σπουδαστές-πελάτες και να ανταγωνιστούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια. 

Σημειώνω ότι το ποσό των 215 εκ. ευρώ το οποίο εγράφη στον Τύπο ότι  διέθεσε η ΒC PARTNER μόνο για την εξαγορά του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ισούται με το διπλάσιο της ετήσιας δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού για το σύνολο των ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων!

Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν, να  αναρωτιούνται, να υποψιάζονται, ακόμη και να θέτουν ζητήματα δεοντολογίας και σύγκρουσης συμφερόντων. Σαν αυτά που θα υπήρχαν -όπως και στο άρθρο μου αναφέρω,  αν στρατηγοί του στρατού ετάσσοντο υπέρ του εξοπλισμού  ιδιωτικών στρατιωτικών σωμάτων τύπου Wagner. Ή αν οι ογκολόγοι δημόσιων νοσοκομείων αρθρογραφούσαν  υπέρ της ανάγκης δημιουργίας και άλλων ιδιωτικών ογκολογικών κέντρων στα οποία η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε δυσθεώρητα ποσά. 

2. Κατά την ανάγνωση του άρθρου μου  δεν κρίνατε  ότι η αναφορά  σχετικά με τις δικές σας απόψεις  υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και συγκεκριμένα η φράση:  "Αλλά δεν  πιστεύω ότι οι λόγοι είναι τόσο ταπεινοί. Το πιθανότερο είναι πως όλοι αυτοί οι "έγκριτοι" ... το κάνουν επειδή έχουν προσβληθεί από την ανάποδη ιδεοληψία. Παλιά μέλη του ΚΚΕ οι περισσότεροι/ες έχουν τον ίδιο φανατισμό, ανεξαρτήτως πολιτικής ένταξης. Και τον μεταφέρουν όπως τα αποδημητικά πουλιά σε όποιον τόπο βρεθούν. Κάποτε με τη μορφή του σταλινικού παραδείσου, τώρα με αυτήν της Θατσερικής νεοφιλελεύθερης ουτοπίας", σημαίνει ότι σας εξαιρώ από κάθε υπόνοια ή υπαινιγμό για χρηματισμό. 

Ούτε επίσης σας ικανοποίησε η δική μου  ανάρτηση-απάντηση στη δική σας  ανάρτηση  στο Facebook, με την οποία διαμαρτυρηθήκατε για επίθεση εναντίον σας εκ μέρους μου και με απειλήσατε  με μήνυση, στην οποία ανάρτησή μου σας  διαβεβαιώνω ότι: "Είναι σαφές και ρητά διατυπωμένο στο κείμενό μου ότι το μόνο "κίνητρο" που διακρίνω στη στάση της είναι η φανατική της προσήλωση σε μια ιδεοληπτική αντίληψη υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων".  

Είναι  φανερό λοιπόν, ότι αισθάνεστε  θιγμένη και γι' αυτό άλλωστε μου αποστείλατε εξώδικη  πρόσκληση-διαμαρτυρία. Ταυτόχρονα,  παρ' ότι δηλώνετε προσβεβλημένη από δικούς μου έμμεσους υπαινιγμούς εναντίον σας,  ανεχθήκατε και δεν διαγράψατε από τον "τοίχο" σας  βαρύτατους χαρακτηρισμούς που απηύθυναν εναντίον μου διαδικτυακοί σας "ακόλουθοι", τους οποίους επί του παρόντος και μόνο δεν θα σχολιάσω περαιτέρω.

3. Στο βαθμό  που  δεν έχετε πειστεί από τις αναρτήσεις μου  ότι δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να σας θίξω προσωπικά, να υπαινιχθώ,  να υπονοήσω ή να επινοήσω συκοφαντικούς και μειωτικούς της προσωπικότητάς σας και της ακαδημαϊκής σας ακεραιότητας  χαρακτηρισμούς, οφείλω να το λάβω υπόψη μου και να πράξω τα δέοντα προκειμένου να μη σας  απομείνει οποιαδήποτε αμφιβολία. 

Συνεπώς, προς άρσιν παρεξηγήσεων και προκειμένου να αποφύγουμε μια δυσάρεστη δικαστική αντιδικία,  ανταποκρίνομαι θετικά  στο εξώδικό σας και δηλώνω: 

" Αναφορικά με την από 11.05.2023 ανάρτησή μου με τίτλο: "Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Γιατί όχι και ιδιωτικό στρατό τύπου Wagner;" διευκρινίζω ότι ανακαλώ τους θεωρούμενους εκ μέρους της υπαινιγμούς  ότι η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας κ. Βάσω Κιντή (α) εκφέρει τις απόψεις της, περί της λειτουργίας μη κρατικών Πανεπιστημίων "με το αζημίωτο", χρηματιζόμενη από ιδιωτικά συμφέροντα, επειδή "μπορεί να θέλει να αλλάξει έπιπλα, κουρτίνες, μπάνιο, αυτοκίνητο και έχει ανάγκη χρήματα" (β) ανακαλώ τους θεωρούμενους εκ μέρους της υπαινιγμούς ότι μπορεί να ανήκει σε ομάδα κρούσης  "εγκριτων" καθηγητών, που διαφημίζουν πόσο "μπάχαλο" είναι τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, (γ) ανακαλώ τον θεωρούμενο εκ μέρους της συκοφαντικό ισχυρισμό ότι είναι άτομο το οποίο  είναι δυνατό να προαυλίζεται έξω από το Γραφείο της Υπουργού Παιδείας". 

Την παρούσα δήλωση θα αποστείλω στους ιστοτόπους www.alfavita.gr, Left.gr, commonality.gr σύμφωνα με την απαίτηση που διατυπώνετε στο εξώδικό σας, για την πλήρη και δημόσια αποκατάστασή σας. 

Κατόπιν των παραπάνω θεωρώ ότι το θέμα είναι λήξαν.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλεται να επιδόσει το παρόν νομίμως προς την Βασιλική (Βάσω) Κιντή του Παναγιώτη, κάτοικο Αγίας Παρασκευής Αττικής, προς γνώση της και για τις έννομες συνέπειες και να το αντιγράψει ολόκληρο στην έκθεση επιδόσεώς του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ένταση ΑΠΘ
Συλλογικό «χαστούκι» στην καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων από πανεπιστημιακούς 7 συλλόγων ΔΕΠ
«Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, των συλλόγων τους και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια που διώκονται»
Συλλογικό «χαστούκι» στην καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων από πανεπιστημιακούς 7 συλλόγων ΔΕΠ