ηλεκτρονικά παιχνίδια
«Οι άνθρωποι σκέφτονται, ‘Ω, δεν είχες παιδική ηλικία. Δεν έκανες XYZ’. Και αυτό δεν είναι αλήθεια», λέει ο Wimmer στο CNBC Make It. «Έκανα ό,τι έκανε ένας κανονικός μαθητής γυμνασίου. Είμαι ακόμα παιδί».

Όπως πολλοί άλλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου αυτόν τον Μάιο, ο Mike Wimmer από τις ΗΠΑ, έβαλε την τήβεννο, ανέβηκε στη σκηνή και έλαβε το πτυχίο του. Σε αντίθεση με τους άλλους πτυχιούχους όμως, ο Wimmer είναι 14 ετών.

Ο έφηβος είναι μέλος της Mensa και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καρολίνας με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών. Παράλληλα με τις σπουδές του, διηύθυνε δύο εταιρείες τεχνολογίας και ίδρυσε μια ακόμη, μερικές φορές βοηθούσε τον στρατό των ΗΠΑ με την τεχνογνωσία του στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση και συνεργάζεται με το Atlantic Lionshare, έναν οργανισμό με έδρα τις Βερμούδες που στοχεύει στην προστασία των υποβρύχιων οικοσυστημάτων. 

Αν η ζωή του Wimmer ακούγεται πολυάσχολη, είναι επειδή όντως είναι. 

Αλλά όπως κάθε έφηβος, η καθημερινή του ρουτίνα περιλαμβάνει αρκετά από αυτό που αποκαλεί «η ώρα του παιδιού» – να παίζει παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου με φίλους, να κολυμπάει, να παίζει μπάσκετ ή να φτιάχνει Lego.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται, ‘Ω, δεν είχες παιδική ηλικία. Δεν έκανες XYZ’. Και αυτό δεν είναι αλήθεια», λέει ο Wimmer στο CNBC Make It. «Έκανα ό,τι έκανε ένας κανονικός μαθητής γυμνασίου. Είμαι ακόμα παιδί».

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τα βιντεοπαιχνίδια και το μπάσκετ ως περισπασμούς στην εργασία. Ο Wimmer το βλέπει διαφορετικά, λέγοντας ότι τα χόμπι του βοηθούν περισσότερο την παραγωγικότητά του από οτιδήποτε άλλο. Δείτε γιατί:

Για να παραμένει κοινωνικός 

Όταν η νοημοσύνη του Wimmer μετρήθηκε πριν ξεκινήσει την προσχολική ηλικία, ο παιδοψυχολόγος είπε στους γονείς του ότι είχε φτάσει στο μέγιστο την κλίμακα IQ του. Από τότε, βρίσκεται σε έναν γρήγορο δρόμο πνευματικής ανάπτυξης, «πηδώντας» τάξεις και ολοκληρώνοντας προγράμματα σπουδών διάρκειας ενός έτους σε μήνες.

Ο Wimmer και οι φίλοι του λατρεύουν τα παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου και τα παίζει συχνά στα διαλείμματα εργασίας. Κατέχει «άδεια Κατηγορίας Α» σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ονομάζεται iRacing, λέει – τη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη του παιχνιδιού.

«Για να είσαι καλός, πρέπει να ξεχάσεις όλα τα άλλα και να επικεντρωθείς πλήρως σε αυτό», προσθέτει ο Wimmer. «Αν έχω ασχοληθεί με κάποια εργασία ή με οτιδήποτε άλλο, μπορώ απλώς να πάω εκεί και να καθαρίσω εντελώς το μυαλό μου».

Πηγή: moneyreview.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας