απθ
Έγγραφο Πυροσβεστικής: Η πρυτανεία του ΑΠΘ δεν καλύπτεται από σύστημα πυρανίχνευσης

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου στην πρυτανεία του ΑΠΘ. Την έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας η Πυροσβεστική.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα της πυροσβεστικής, σχεδόν το σύνολο του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ δεν καλύπτεται από σύστημα πυρανίχνευσης, δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με νερό, ενώ επίσης δεν διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελευταίοι προσεισμικοί έλεγχοι σε όλο το κτιριακό απόθεμα του ΑΠΘ, στα 203 συνολικά κτίρια, έγιναν προ εικοσαετίας, το 2003 και η βαθμολόγησή τους ήταν μέτρια έως άσχημη, χωρίς να έχουν γίνει από τότε πολλές παρεμβάσεις.

Ο τελευταίος έλεγχος από την πυροσβεστική υπηρεσία που διαπίστωσε τις παραβάσεις διενεργήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2022 ενώ είχε προηγηθεί έλεγχος και από την επιθεώρηση εργασίας που εντόπισε σωρεία παραλείψεων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα