panepistimio-aigaiou
Στην τρέχουσα περίοδο, προσφέρονται δώδεκα (12) πιλοτικά μαθήματα δωρεάν, χωρίς κόστος εγγραφής

Η πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (Massive Open Online Courses - MOOCs) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φιλοξενεί ηλεκτρονικά μαθήματα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης. Τα μαθήματα τελούν υπό την έγκριση του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου .

Βασικός στόχος είναι η ενεργή συμβολή του πανεπιστημίου στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από τη συνεχιζόμενη, δια βίου μάθηση και την αδιάλειπτη πρόσβαση στην έγκυρη, επιστημονική γνώση, μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα που θα είναι προσβάσιμα ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, εργασιακή κατάσταση, τόπο κατοικίας, κ.λπ., με έμφαση στη κινητικότητα, τη βελτίωση εξιδεικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων και την σύγκλιση με πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, με αφετηρία την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην τρέχουσα περίοδο, προσφέρονται δώδεκα (12) πιλοτικά μαθήματα (δωρεάν, χωρίς κόστος εγγραφής), στο πλαίσιο της  Δράσης 2.2 «[Aegean e-Learning platform] Αναβάθμιση υπηρεσιών Δια Βίου Μάθησης», του Υποέργου 2, «Κοινότητες Γνώσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Αιγαίου-Νοτίου Αιγαίου [e- Aegean Communities]». Την επιστημονική ευθύνη των μαθημάτων έχουν Μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση των μαθημάτων (διάρκειας 2-4 εβδομάδων) οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

H πλατφόρμα MOOC.AEGEAN.GR στηρίζεται στο ανοικτό λογισμικό Open edX , το οποίο αναπτύχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό φορέα “The Center for Reimagining Learning (tCRIL)” υπό την εποπτεία των πανεπιστημίων Harvard και MIT. Ο φορέας συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς για την ανάπτυξη και αξιολόγηση νέων προσεγγίσεων στην εκπαίδευση.

Η ανάπτυξη των μαθημάτων και της πλατφόρμας χρηματοδοτήθηκε από το έργο «[e- Aegean R&D Network] Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Αιγαίου Αρχιπελάγους: Ενίσχυση Περιφερειακής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Αριστείας» {με κωδικό ΟΠΣ 5046494}, το οποίο εντάσσεται στη δράση υποστήριξης της Περιφερειακής Αριστείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους [ΕΣΠΑ 2014-2020].

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Εφημερίες εκπαιδευτικών: Όχι στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων
Διευθυντές σχολείων απαιτούν από συναδέλφους εκπλήρωση εργασιών που δεν προβλέπονται από πουθενά και θυμίζουν καψόνι σε βάρος του εκπαιδευτικού τους...
Εφημερίες εκπαιδευτικών: Όχι στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων
Κυριάκος Πιερρακάκης
Προσλήψεις Εκπαιδευτικών - "Βόμβα" : Σε δυο φάσεις οι προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών (για ειδική αγωγή)
Στον διπλασιασμό του αριθμού του προσωπικού παράλληλης στήριξης μαθητών προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος...
Προσλήψεις Εκπαιδευτικών - "Βόμβα" : Σε δυο φάσεις οι προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών (για ειδική αγωγή)
zetta_makri
Ζέττα Μακρή για Θεσσαλία: Η τηλεκπαίδευση είναι έσχατη λύση, οι ειδικοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο
Μακρή: Η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της είπε κατηγορηματικά ότι οι Δήμοι θα κλείσουν καθολικά τα σχολεία στη Θεσσαλία.
Ζέττα Μακρή για Θεσσαλία: Η τηλεκπαίδευση είναι έσχατη λύση, οι ειδικοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο