δασκαλα
Αξιολογικά απίθανα αλλά αληθινά

Διαβάζουμε και δεν πιστεύουμε στα μάτια και στα αυτιά μας στην καταγγελία του συλλόγου “0 Περικλής”:  Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός της Γενικής Αγωγής που έχει διοριστεί στη Γενική Αγωγή έχει αναλάβει παράλληλη στήριξη μαθητή, δηλαδή το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, για όλο το διδακτικό της ωράριο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό απαγορεύεται….Ο αξιολογητής προχώρησε στην ατομική αξιολόγηση της εκπαιδευτικού της Γενικής Αγωγής στη βάση της τετράβαθμης κλίμακας για την παροχή εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στην Ειδική Αγωγή, ενώ η εκπαιδευτικός δεν έχει προσληφθεί σε αυτήν. Σύμφωνα με τις οδηγίες του αξιολογητή, η εκπαιδευτικός μαζί με τον μαθητή με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βγήκαν εκτός τάξης (!) – πράγμα που απαγορεύεται εκτός ειδικών περιπτώσεων, προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία αξιολόγησης της εκπαιδευτικού.  


Η ανακοίνωση

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Περικλής": Καταγγελία για ενέργειες αξιολογητή επιχείρησης επιβολής της ατομικής αξιολόγησης  

Συναδέλφισσες, οι

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, στην Αττική και στον σύλλογό μας δεν συμμετέχει, δηλώνοντας απεργία – αποχή από την επιχείρηση  της κυβέρνησης να επιβάλει  μια εξαιρετικά σοβαρή τομή στην εκπαίδευση και στην εργασία με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη μετατροπή τους σε σχολεία της αγοράς και ο δάσκαλος να είναι υποταγμένος με σκυμμένο το κεφάλι. Στην προσπάθειά του, το ΥΠΑΙΘ να δώσει έστω και ελάχιστους παραπάνω αριθμούς αξιολογούμενων  καταφεύγει σε ακραίες και απίστευτες ενέργειες με κωμικοτραγικά χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμαστε σε Δημοτικό Σχολείο του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” στην Αγία Παρασκευή, όπου ο αξιολογητής-σχολικός σύμβουλος , Σταμούλης Ευθύμιος προχώρησε στην αξιολόγηση εκπαιδευτικού με ενέργειες που βρίσκονται έξω ακόμα και από τα πλαίσια που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα:  Στο εν λόγω σχολείο νεοδιόριστη εκπαιδευτικός της Γενικής Αγωγής που έχει προσληφθεί στη Γενική Αγωγή έχει αναλάβει παράλληλη στήριξη μαθητή, δηλαδή το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, για όλο το διδακτικό της ωράριο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό απαγορεύεται και παρ’ όλα αυτά έγινε με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή του αναγκαίου υποστηρικτικού έργου στον μαθητή.

Ο αξιολογητής προχώρησε στην ατομική αξιολόγηση της εκπαιδευτικού της Γενικής Αγωγής στη βάση της τετράβαθμης κλίμακας για την παροχή εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στην Ειδική Αγωγή, ενώ η εκπαιδευτικός δεν έχει προσληφθεί σε αυτήν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του αξιολογητή, η εκπαιδευτικός μαζί με τον μαθητή με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βγήκαν εκτός τάξης (!) – πράγμα που απαγορεύεται εκτός ειδικών περιπτώσεων που χρειάζεται να αποφορτιστεί ο μαθητής, προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία αξιολόγησης της εκπαιδευτικού.

Αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί του υπουργείου Παιδείας για μια αξιολόγηση θα οδηγήσει στη βελτίωση του παιδαγωγικού έργου, όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. 

Αξιολογείται ένας εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή, ενώ δεν έχει προσληφθεί σε αυτή.

Η διαδικασία της αξιολόγησης γίνεται με μία κατάπτυστη αντιπαιδαγωγική διαδικασία εις βάρος του συγκεκριμένου μαθητή, του εκπαιδευτικού και βέβαια του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου.  Μια λέξη τους ταιριάζει: Ντροπή!

Συναδέλφισσες, οι,

Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται αταλάντευτα με τη συμμετοχή όλων μας στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ  και τη χρήση των στάσεων εργασίας  σε όποια φάση της διαδικασίας  απαιτηθεί.

Υπερασπιζόμαστε το παιδαγωγικό μας  έργο, την εργασία μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και το δημόσιο σχολείο.

Οι σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τα σχολεία για τις επισκέψεις τους, όχι να μπαίνουν ξημερώματα από την πίσω πόρτα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Hellenic-train
Hellenic Train: Επανέρχονται από σήμερα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνα-Λειανοκλάδι
Υπενθυμίζεται ότι, το τμήμα Λειανοκλάδι - Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Λειανοκλάδι εξυπηρετείται με λεωφορεία λόγω των προβλημάτων που έχουν...
Hellenic Train: Επανέρχονται από σήμερα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνα-Λειανοκλάδι