ΕΠΑΛ Ωρωπού: Με παιδικό όπλο έριξε πλαστική σφαίρα ο 17χρονος σε καθηγητή
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Στοχοποιείται το παιδί άδικα»

Με ένα παιδικό πλαστικό όπλο, και όχι αεροβόλο όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, έριξε μια πλαστική σφαίρα κατά καθηγητή του ο 17χρονος μαθητής που συνελήφθη στο ΕΠΑΛ Ωρωπού, αποκάλυψε στο ethnos.gr ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Δημήτρης Ελεύθερας.

«Όλο το επεισόδιο έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις και αυτό είναι άδικο και τραγικό για τον 17χρονο μαθητή και την οικογένεια του που κατά τη γνώμη μου στοχοποιούνται με αναληθή γεγονότα», δήλωσε ο Δ. Ελεύθερας.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «από την ενημέρωση που έχω είναι πως το παιδί έκανε λογοπαίγνιο με τον καθηγητή του με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις. Δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο μεταξύ τους και έχουν άριστες σχέσεις. Μιλούσαν για τα ποδοσφαιρικά. Το παιδί είχε στην κατοχή του ένα παιδικό πλαστικό όπλο που στην όψη του δείχνει πως είναι αληθινό. Έβαλε στο πόδι του καθηγητή με πλαστικό σφαιρίδιο. Ακούστηκαν φωνές. Κάποιος φώναξε για "πυροβολισμό" και η διευθύντρια που δεν ήταν παρούσα κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Δύναμη της ΔΙΑΣ ήρθε άμεσα και συνέλαβε το παιδί».

«Απ΄ότι ξέρω και η αστυνομία βεβαιώνει πως το όπλο ήταν παιδικό πλαστικό. Άλλωστε και ο καθηγητής δεν θέλησε να ελεγχθεί καν από ιατροδικαστή. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι γιατί με αυτά που γράφονται και λέγονται στην πραγματικότητα εμείς πυροβολούμε την αλήθεια και τα ίδια μας τα παιδιά», καταλήγει.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «δεν έκανε κανένας μήνυση, συνελήφθη ο μαθητής αυτεπάγγελτα. Η διευθύντρια αρχικά νόμιζε ότι ήταν κάτι επικίνδυνο και κάλεσε την αστυνομία, ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά δεν έγινε μήνυση.

Τα παιδιά έχουν εξετάσεις τώρα, έγινε πριν μπουν να γράψουν. Είναι κάτι αμελητέο, είναι ένα παιδί που έκανε μια απερισκεψία με ένα ψεύτικο όπλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω να δικαιολογήσω το παιδί για την πράξη του».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα