χρήστος τρικαλινός
Ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ για το θάνατο του Χρήστου Τρικαλινού

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού σχετικά με το θάνατο του Χρήστου Τρικαλινού.

Η ανακοίνωση

«Ο Χρήστος Τρικαλινός, ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου (Ε.Κ.Π.Α.) από το 2014 και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ ΑΕΙ από το 1998 έως το 2004, πέθανε την Δευτέρα το βράδυ, σε ηλικία 77 ετών.

Γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από την επιστημονική του προσφορά με άρθρα και βιβλία υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων σε θέματα Φυσικής. Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Σταγόνες μνήμης» προσπάθησε να αποδώσει με εξαιρετικό τρόπο την πορεία της ζωής του.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας και συμμετείχε σ’ αυτήν μέχρι την συνταξιοδότησή του, συμβάλλοντας όσο λίγοι συνάδελφοι στον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό του πανεπιστημίου καθώς και στην ανάδειξη των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των πανεπιστημιακών που παραμένουν άλυτα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του Χρήστου Τρικαλινού και συλλυπητήρια στους οικείους του. Η μνήμη του θα μας συντροφεύει πάντα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Πανελλαδικές 2024: Έναρξη Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου 2024 με Αγγλικά
Οι εξετάσεις αυτές θα διενεργηθούν από 18 έως και 28 Ιουνίου 2024, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.
Πανελλαδικές 2024: Έναρξη Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου 2024 με Αγγλικά