πανεπιστήμιο αιγαίου
Εκλέχθηκαν οι ίδιοι καθηγητές με τον Νοέμβρη - Τα ονόματα των καθηγητών

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκλέχθηκαν οι παρακάτω καθηγητές:

 • Κοκολάκης Σπυρίδων
 • Χουσιάδας, Κωνσταντίνος
 • Παπαγεωργίου Δημήτριος
 • Τρούμπης Ανδρέας
 • Θεοδωροπούλου Έλενα
 • Μαύρη Μαρία

Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ισοψηφία των μελών, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν και αυτές οι εκλογές «άγονες», όπως και τον Νοέμβρη.

Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από τις εκλογές το Κεντρικό Συμβούλιο Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, είχε κηρύξει αποχή από τις εκλογές.

Ο Δωδεκάλογος της Αποχής

Απέχουμε:

 1. διότι θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα σε οποιαδήποτε νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι ο Νόμος Κεραμέως δεν είναι αποδεκτός και πρέπει να καταργηθεί.
 2. διότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και θα ισχυροποιήσει τον νόμο Κεραμέως και την κυβερνητική πολιτική για τα πανεπιστήμια.
 3. διότι εμείς πλέον στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) θα «διοικούν» με διαδικασίες παρασκηνιακών συναλλαγών: ένα μοντέλο διοίκησης ασύμβατο με τη λειτουργικότητα, τη διαφάνεια και τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα που απαιτεί η κοινότητα ενός δημόσιου πανεπιστημίου.
 4. διότι τα ΣΔ είναι ολιγαρχικά και ανεξέλεγκτα όργανα με υπερεξουσίες, που η λειτουργία τους θα υπονομεύσει πλήρως τη δημοκρατία μέσα στο πανεπιστήμιο.
 5. διότι τα ΣΔ θα μονοδρομήσουν τα Πανεπιστήμια στην πλήρη υποταγή στις βουλήσεις των αγορών.
 6. διότι τα ΣΔ μας υποκαθιστούν, επιλέγοντας Πρύτανη, διορίζοντας Αντιπρυτάνεις και Κοσμήτορες, αναλαμβάνοντας σχεδόν αποκλειστικά την αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου.
 7. διότι δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα επιλέξουμε τα μέλη ΔΕΠ που θα υλοποιήσουν ως επικεφαλής τον πιο καταστροφικό νόμο για το δημόσιο πανεπιστήμιο.
 8. διότι τα ΣΔ εκλέγονται μόνο από μέλη ΔΕΠ, αφήνοντας απ’ έξω όλο το διοικητικό, τεχνικό προσωπικό, όλους τους διδάσκοντες ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΕΤΕΠ και όλο τον φοιτητικό πληθυσμό.
 9. διότι τα ΣΔ εκλέγονται μέσα από ένα πλήρως αδιαφανές σύστημα ταξινομικής ψήφου, μέρος μιας ηλεκτρονικής εκλογικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί.
 10. διότι η Τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ισοψηφίας η Σύγκλητος κληρώνει (!) τα εξωτερικά μέλη του ΣΔ- και εντέλει- τον/την Πρύτανη, απαξιώνει μέχρι σημείο γελοιοποίησης την εκλογική διαδικασία και τα ακαδημαϊκά όργανα.
 11. διότι ο Νόμος Κεραμέως οδηγεί όχι μόνο στο χάος αλλά και στην απαξίωση των ακαδημαϊκών οργάνων, το κύρος των οποίων οφείλουμε να προστατεύσουμε από την υπονόμευση.
 12. διότι η αποχή είναι πολιτική επιλογή, δεν είναι αδιαφορία, αλλά αντίθετα δηλώνει ενεργητική συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση του δημοκρατικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου πανεπιστημίου.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

traper
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
Ποιος είναι ο γνωστός τράπερ που φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
agia_sofia
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα
«Το ρήγμα αυτό είχε δώσει το 1999 το μεγάλο σεισμό των 7,4 βαθμών και στη συνέχεια των 6,8 βαθμών» τόνισε ο Λέκκας
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα