πανεπιστήμιο αιγαιου σεμινάρια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γιατί απέχουμε από τις εκλογές για εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

18 Μαΐου: Εκλογές για εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δωδεκάλογος της Αποχής


Απέχουμε:

  1. διότι θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα σε οποιαδήποτε νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι ο Νόμος Κεραμέως δεν είναι αποδεκτός και πρέπει να καταργηθεί.
  2. διότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και θα ισχυροποιήσει τον νόμο Κεραμέως και την κυβερνητική πολιτική για τα πανεπιστήμια.
  3. διότι εμείς πλέον στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) θα «διοικούν» με διαδικασίες παρασκηνιακών συναλλαγών: ένα μοντέλο διοίκησης ασύμβατο με τη λειτουργικότητα, τη διαφάνεια και τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα που απαιτεί η κοινότητα ενός δημόσιου πανεπιστημίου.
  4. διότι τα ΣΔ είναι ολιγαρχικά και ανεξέλεγκτα όργανα με υπερεξουσίες, που η λειτουργία τους θα υπονομεύσει πλήρως τη δημοκρατία μέσα στο πανεπιστήμιο.
  5. διότι τα ΣΔ θα μονοδρομήσουν τα Πανεπιστήμια στην πλήρη υποταγή στις βουλήσεις των αγορών.
  6. διότι τα ΣΔ μας υποκαθιστούν, επιλέγοντας Πρύτανη, διορίζοντας Αντιπρυτάνεις και Κοσμήτορες, αναλαμβάνοντας σχεδόν αποκλειστικά την αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου.
  7. διότι δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα επιλέξουμε τα μέλη ΔΕΠ που θα υλοποιήσουν ως επικεφαλής τον πιο καταστροφικό νόμο για το δημόσιο πανεπιστήμιο.
  8. διότι τα ΣΔ εκλέγονται μόνο από μέλη ΔΕΠ, αφήνοντας απ’ έξω όλο το διοικητικό, τεχνικό προσωπικό, όλους τους διδάσκοντες ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΕΤΕΠ και όλο τον φοιτητικό πληθυσμό.
  9. διότι τα ΣΔ εκλέγονται μέσα από ένα πλήρως αδιαφανές σύστημα ταξινομικής ψήφου, μέρος μιας ηλεκτρονικής εκλογικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί.
  10. διότι η Τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ισοψηφίας η Σύγκλητος κληρώνει (!) τα εξωτερικά μέλη του ΣΔ- και εντέλει- τον/την Πρύτανη, απαξιώνει μέχρι σημείο γελοιοποίησης την εκλογική διαδικασία και τα ακαδημαϊκά όργανα.
  11. διότι ο Νόμος Κεραμέως οδηγεί όχι μόνο στο χάος αλλά και στην απαξίωση των ακαδημαϊκών οργάνων, το κύρος των οποίων οφείλουμε να προστατεύσουμε από την υπονόμευση.
  12. διότι η αποχή είναι πολιτική επιλογή, δεν είναι αδιαφορία, αλλά αντίθετα δηλώνει ενεργητική συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση του δημοκρατικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου πανεπιστημίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες 2026
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
Τα στατιστικά των βαθμολογιών δείχνουν ότι το 2021 μόλις το 22,77% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Έκθεση, ενώ το 77,23% πέτυχε βαθμό πάνω...
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία