μαθηματικα
Μαθηματικά Γυμνασίου: Τι ισχύει για την εξεταστέα ύλη - Οδηγίες

Οδηγίες για τις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Μαθηματικά όλων των τάξεων του Γυμνασίου περιόδου Ιουνίου του σχολικού έτους 2022-2023, έστειλε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών του Νομού Κυκλάδων & 9ης ομάδας σχολείων της ΔΔΕ Α ́ Αθήνας Γιάννης Καραγιάννης, στα σχολεία αρμοδιότητάς του.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες.

Μαθηματικά Γυμνασίου: Για τις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις (προαγωγικές και απολυτήριες) κατά την πρώτη εξεταστική περίοδο καθώς και οι επαναληπτικές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις (προαγωγικές και απολυτήριες) κατά την δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 126/2016 (όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με το ΠΔ 44/2017-ΦΕΚ 69/Α/16-5-2017), με το Π.Δ. 409/1994 (σε όσα άρθρα του δεν έχουν καταργηθεί) και 508/1977 (σε όσα άρθρα του δεν έχουν καταργηθεί) καθώς και από τον Ν. 4823 άρθρο 86, που καθορίζει το γενικό πλαίσιο εξέτασης των μαθημάτων στο Γυμνάσιο.

Για το μάθημα των Μαθηματικών οι εξετάσεις διεξάγονται σύμφωνα με το Π.Δ. 508/1977, άρθρο 3, παράγραφος Δ και την ενημερωτική εγκύκλιο Γ2/2764/6-05-96 της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθώς και τη σχετική [2] 62078/Γ2/13-5-08 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., μετά από εισήγηση του ΙΕΠ, τις οδηγίες διδασκαλίας και διαχείρισης της διδακτέας ύλης που δόθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. μετά από εισήγηση του Ι.Ε.Π.

Για την εξεταστέα ύλη

· Ως εξεταστέα ύλη ορίζονται τα δύο τρίτα (2/3) της διδαχθείσας. Σε κάθε περίπτωση η εξεταστέα ύλη δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό της διδακτέας.

· Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της εξεταστέας ύλης για κάθε μάθημα γίνεται από τον διδάσκοντα και σε περίπτωση που το μάθημα διδάσκεται από περισσότερους του ενός καθηγητές γίνεται μετά από συνεργασία μεταξύ τους.

· Η εξεταστέα ύλη κατατίθεται και εγκρίνεται από τον Διευθυντή και γνωστοποιείται στους μαθητές/τριες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

· Η εξεταστέα ύλη καταγράφεται στο βιβλίο της διδασκόμενης ύλης και υπογράφεται από τον εισηγητή καθηγητή.

Στην περίπτωση που η σχολική μονάδα διαθέτει ιστοσελίδα θα ήταν χρήσιμο να αναρτηθείκαι εκεί, καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τι να αποφεύγετε όταν πλένετε τα μαγιό
Βρεγμένο μαγιό: Οι κρυφοί κίνδυνοι και πώς να τους αποφύγετε
Η παρατεταμένη χρήση ενός βρεγμένου μαγιό μπορεί να φαίνεται αβλαβής, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας διασκέδασης στην παραλία ή στην πισίνα
Βρεγμένο μαγιό: Οι κρυφοί κίνδυνοι και πώς να τους αποφύγετε
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε νομοθετικό επίπεδο και, ταυτόχρονα, πολλές μικρές αλλαγές σε κάθε πτυχή της σχολικής...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση