Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά
Κλείστε τώρα δωρεάν ένα ραντεβού με λογοθεραπευτή

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ανώτερων ελληνικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πρόκειται για επιστημονικό - επαγγελματικό Σύλλογο που σκοπός του είναι η προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1300 μέλη, αποτελώντας τον πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικό σύλλογο λογοθεραπευτών στην Ελλάδα. Ο ΣΕΛΛΕ  είναι νομίμως αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο (Αρ. Απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου 1544/2002) και μέλος του International Association of Logopedics and Phoniatrics (IALP).

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον ΣΕΛΛΕ ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ) και εορτάζεται, ανά την Ελλάδα, όλο τον Μάιο, με ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και ατομικές συναντήσεις (συμβουλευτικοί σταθμοί) με επιστήμονες λογοθεραπευτές. Όλες οι δράσεις, στο πλαίσιο της ΠΗΛ, είναι δωρεάν για το κοινό. Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2023, προγραμματίζονται εκδηλώσεις (ενημερωτικές ημερίδες, αρθρογραφία στον τύπο και διανομή έντυπου υλικού) σε περισσότερες από 10 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη Δήμων, Ιδρυμάτων, Συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων. Η ΠΗΛ τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης μας στην Αττική, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά. Η εκδήλωση, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση που λάβαμε από τον Δήμο Πειραιά, θα ενταχθεί στις «Ημέρες Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό για την πόλη,  που επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά στο μεγάλο λιμάνι από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με πάνω από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας θα λειτουργούν Συμβουλευτικοί Σταθμοί όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά δρώμενα και δημιουργική απασχόληση παιδιών ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με κεντρική ομιλία. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Κλείστε τώρα δωρεάν ένα ραντεβού με λογοθεραπευτή στο 210-3848362 (10.00-14.00, Μαρία Αγγελοπούλου).

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα