Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι λέει η πυροσβεστική υπηρεσία για τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 72 σχολεία στη Πάτρα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Πάτρα, έστειλε μία εμπεριστατωμένη αναφορά στη Εισαγγελία Πρωτόδικων σχετικά με την ελλιπή και ανύπαρκτη Πυρασφάλεια σε πολλά σχολεία στη Πάτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr, η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το άρθρο του site με μία «ακατανόητη καχυποψία», ενώ τονίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία «εγκαλεί τον Δήμο Πατρών και τον εκθέτει στη κοινή γνώμη».

Η αναφορά του Τμήματος Πυρασφάλειας της ΠΟΥ στάλθηκε στις 29 Μαρτίου, στη δικαιοσύνη κι εν προκειμένω εγείρεται ένα άλλο ζήτημα. Ποιες εισαγγελικές πρωτοβουλίες ανελήφθησαν, αφού στο έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η «Π», διαπιστώνεται απόσταση 44 ολόκληρων ημερών από την αποστολή του, που κοινοποιήθηκε, ειρήσθω εν παρόδω, και στον αντιδήμαρχο Παιδείας, αλλά και στις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην αναφορά μάλιστα, αναφέρονται συμπεράσματα από τους ελέγχους της Πυροσβεστικής, που δείχνουν ότι χιλιάδες μαθητές βρίσκονται σε συνθήκες επικίνδυνες.

έγγραφπ

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Πυροσβεστική Πάτρας διενήργησε ελέγχους σε 72 σχολεία από τα 300 περίπου του αρμοδιότητας του Δήμου Πατρών. Τονίζεται, μάλιστα, ότι εντοπίσθηκαν παραλείψεις σε 63 από τα 72, επιβλήθηκαν πρόστιμα και του έγιναν συστάσεις, όπως και στις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για λήψη απαιτούμενων μέτρων και μέσων Πυροπροστασίας, που επιβάλλεται να έχουν, από τη νομοθεσία.

Συνακόλουθα, από την αναφορά προκύπτει ότι η ΠΥ συνάντησε την απροθυμία των ανωτέρω αρμόδιων φορέων για συνεργασία. Δεν είναι τυχαίο πως τρεις φορές αναφέρει ότι ενημερώθηκαν -στις 8 Νοεμβρίου 2022, στις 13 Δεκεμβρίου και στις 3 Μαρτίου- ωστόσο «έκτοτε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη διευθέτηση του θέματος σε συνεργασία με την Υπηρεσία»!

Πηγή: pelop.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
«Κόφτης» στις αποσπάσεις: Άγρια κόντρα εκπαιδευτικών με τη ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής
«Εξαφανισμένη» η Διοίκηση και οι «αιρετοί» καταγγέλλει ο Σύλλογος Π.Ε. «ο Σωκράτης» μετά την παράσταση διαμαρτυρίας
«Κόφτης» στις αποσπάσεις: Άγρια κόντρα εκπαιδευτικών με τη ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής
διωξεις
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
«Βιομηχανία» ΕΔΕ ακόμα και για ανώνυμες καταγγελίες καταγγέλλουν οι Διευθυντές των σχολείων
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
Η Μαρία Καρυστιανού με φόντο το λογότυπο του κόμματός της «Ελπίδα»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
Μαρία Καρυστιανού: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δοκιμαστεί, είναι επαγγελματίας πολιτικός, το "όχι" το έκανε "ναι"»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»