Σχετικά με την τιμωρητική απόφαση της ΔιΔΕ Γ’ Αθήνας σε Διευθύντρια σχολικής μονάδας
Τα προβλήματα παραβατικότητας που εμφανίζονται, με συνεχώς μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα, στα σχολεία είναι πολύ σοβαρό θέμα, κατ' εξοχήν κοινωνικό, και δεν μπορούν να ξεπεραστούν με αοριστολογίες και εξιλαστήρια θύματα.

Το ΔΣ της Ά ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της  προϊσταμένης της ΔιΔΕ Γ΄ Αθήνας κ.  Δ. Μακρή σχετικά με την απόφαση που έλαβε - ουσιαστικά τιμωρία που επέβαλε - για διευθύντρια σχολείου του Περιστερίου.

Σημειώνουμε ότι έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην κ. Μακρή, από την ανάληψη των καθηκόντων της κιόλας, τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη συστέγαση 4 σχολείων. Ειδικά όταν πρόκειται για σχολεία διαφορετικού τύπου, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα οποία στεγάζονται σε κτίριο ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. 

Θεωρούμε την απόφαση σαφώς άδικη. Πιστεύουμε ότι λειτουργεί αδιέξοδα και αντιπαιδαγωγικά σχετικά με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και ευνοεί τις διαιρέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ διευθυντών, συστεγαζομένων σχολείων, ειδικοτήτων, κλπ. Η συγκεκριμένη απόφαση θα μπορούσε  να εκληφθεί ακόμη και ως μεροληπτική στο πρόσωπο ενός εκ των διευθυντών.  Τα προβλήματα παραβατικότητας που εμφανίζονται, με συνεχώς μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα, στα σχολεία είναι πολύ σοβαρό θέμα, κατ' εξοχήν κοινωνικό, και δεν μπορούν να ξεπεραστούν με αοριστολογίες και εξιλαστήρια θύματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα