Σχετικά με την τιμωρητική απόφαση της ΔιΔΕ Γ’ Αθήνας σε Διευθύντρια σχολικής μονάδας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα προβλήματα παραβατικότητας που εμφανίζονται, με συνεχώς μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα, στα σχολεία είναι πολύ σοβαρό θέμα, κατ' εξοχήν κοινωνικό, και δεν μπορούν να ξεπεραστούν με αοριστολογίες και εξιλαστήρια θύματα.

Το ΔΣ της Ά ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της  προϊσταμένης της ΔιΔΕ Γ΄ Αθήνας κ.  Δ. Μακρή σχετικά με την απόφαση που έλαβε - ουσιαστικά τιμωρία που επέβαλε - για διευθύντρια σχολείου του Περιστερίου.

Σημειώνουμε ότι έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην κ. Μακρή, από την ανάληψη των καθηκόντων της κιόλας, τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη συστέγαση 4 σχολείων. Ειδικά όταν πρόκειται για σχολεία διαφορετικού τύπου, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα οποία στεγάζονται σε κτίριο ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. 

Θεωρούμε την απόφαση σαφώς άδικη. Πιστεύουμε ότι λειτουργεί αδιέξοδα και αντιπαιδαγωγικά σχετικά με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και ευνοεί τις διαιρέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ διευθυντών, συστεγαζομένων σχολείων, ειδικοτήτων, κλπ. Η συγκεκριμένη απόφαση θα μπορούσε  να εκληφθεί ακόμη και ως μεροληπτική στο πρόσωπο ενός εκ των διευθυντών.  Τα προβλήματα παραβατικότητας που εμφανίζονται, με συνεχώς μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα, στα σχολεία είναι πολύ σοβαρό θέμα, κατ' εξοχήν κοινωνικό, και δεν μπορούν να ξεπεραστούν με αοριστολογίες και εξιλαστήρια θύματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων