sxoleia
Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 105ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου

Με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 105ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην τροποποίηση λειτουργίας του ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

Όπως τονίζεται, «τα παιδιά που μένουν ολοήμερο θα σχολάνε είτε στις 15.50 είτε στις 17.30 από 14.50 και 15.50 που ίσχυε έως φέτος», κάτι που θα προκαλέσει αναστάτωση και δυσκολίες στις οικογένειες.

Όπως υποστηρίζεται, είναι πιθανό οι γονείς να αναγκαστούν είτε να μη τα γράψουν καθόλου στο ολοήμερο, είτε να τα γράψουν στην αρχή και μετά να μην τα στείλουν.

Ακόμη, μεγάλο πρόβλημα προκαλεί η ακαταλληλότητα των σχολείων για την παραμονή των μαθητών μέχρι αυτή την ώρα.

Τέλος, παράκληση γίνεται «να συνεχίσει η λειτουργία του ολοημέρου όπως έχει, δηλαδή να υπάρχει το πρώτο σχόλασμα στις 15.00 και να ακολουθούν τα επόμενα ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά του ολοημέρου».

Η ανακοίνωση

«Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε για την τροποποίηση λειτουργίας του αναβαθμισμένου ολοήμερου δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2023-2024.

Ορίζει ότι πλέον τα παιδιά που μένουν ολοήμερο θα σχολάνε είτε στις 15.50 είτε στις 17.30 από 14.50 και 15.50 που ίσχυε έως φέτος.

Η αλλαγή αυτή, δηλαδή να σχολάνε στις 15.50, μόνο αναστάτωση και δυσκολίες θα προκαλέσει στις οικογένειες που μέχρι τώρα έπαιρναν τα παιδιά από το ολοήμερο στις 15.00 και αυτές είναι η πλειοψηφία.

Θα αναγκαστούν οι γονείς ή να μην τα γράψουν ολοήμερο και να βρουν άλλους τρόπους για την αποχώρηση των παιδιών στις 13.15 ή να τα γράψουν για αρχή και μετά να μην τα στέλνουν διότι τα ωράρια, ιδίως τον χειμώνα είναι δύσκολα. 

Επίσης, πολλά σχολεία είναι ακατάλληλα στο να μένουν τα παιδιά μέχρι αυτήν την ώρα στο σχολείο. Ούτε χώροι εστίασης με κατάλληλο προσωπικό υπάρχουν ούτε και χώροι χαλάρωσης. Τα παιδιά, από τις πιο μικρές ηλικίες ακόμη, θα είναι εκτός σπιτιού ένα ολόκληρο οκτάωρο… Επίσης πολλά από αυτά τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο από τις 7.00 το πρωί..

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε πού αποσκοπεί αυτή η αλλαγή.

Για αυτό λοιπόν παρακαλούμε να συνεχίσει η λειτουργία του ολοημέρου όπως έχει, δηλαδή να υπάρχει το πρώτο σχόλασμα στις 15.00 και να ακολουθούν τα επόμενα ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά του ολοημέρου.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Σχολεία που καταρρέουν ή σχολεία που εμπνέουν; Παρέμβαση για τις υποδομές στην εκπαίδευση
Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναδεικνύει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ζητά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία
Σχολεία που καταρρέουν ή σχολεία που εμπνέουν; Παρέμβαση για τις υποδομές στην εκπαίδευση
Έγγραφα του ΑΣΕΠ
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλύπτονται οι 100 από τις 132 θέσεις στην 4ΓΒ/2025
Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα στην προκήρυξη 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλύπτονται οι 100 από τις 132 θέσεις στην 4ΓΒ/2025