σχολειο
Ο εν λόγω διευθυντής απαγόρευσε την είσοδο στους εκπαιδευτικούς, επιδίωξε να τους εκφοβίσει και δεν δίστασε να εξαπολύσει φωνές και απειλές

Το Δ.Σ. του συλλόγου Α' θμιας Εκπαίδευσης «ο Αριστοτέλης», καταγγέλλει διευθυντή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών για «την πρωτοφανή αυταρχική και αντισυναδελφική  συμπεριφορά του» προς μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκπαιδευτικούς του σχολείου που βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για την απόφαση του εκπαιδευτικού κινήματος να αντιταχθεί στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και να στηρίξουν σε αυτή την μάχη και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο προαναφερόμενο σχολείο την Τετάρτη 3 Μαΐου, κατά την άφιξη της αξιολογήτριας για την πρώτη «γνωριμία» με τους εκπαιδευτικούς. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου Α' θμιας Εκπαίδευσης «ο Αριστοτέλης»,  ο εν λόγω διευθυντής «απαγόρευσε την είσοδο στους εκπαιδευτικούς, επιδίωξε να τους εκφοβίσει και δεν δίστασε να εξαπολύσει φωνές και απειλές ακόμη και προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όταν αυτές υποστήριξαν το δικαίωμα τους να συζητήσουν για το ζήτημα της αξιολόγησης με τα μέλη του σωματείου τους».  

Έφτασε στο σημείο να κρατήσει μέσα στο σχολείο εκπαιδευτικό από το σωματείο ενώ εκείνη απαιτούσε να της ανοίξουν την πόρτα για να αποχωρήσει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Θέμα: Καταγγελία στον διευθυντή του 4ου ειδικού Δημοτικού για αυταρχισμό, εργασιακή τρομοκρατία και αντισυναδελφικη συμπεριφορα προς εκπαιδευτικούς του σχολείου και του σωματείου 

Το Δ.Σ. του συλλόγου Α' θμιας Εκπαίδευσης «ο Αριστοτέλης», καταγγέλλει την πρωτοφανή αυταρχική και αντισυναδελφική  συμπεριφορά του διευθυντή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, προς μέλος του Δ.Σ, μέλη της Επιτροπής Αγώνα του συλλόγου και εκπαιδευτικούς του σχολείου που έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου, βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για την απόφαση του εκπαιδευτικού κινήματος να αντιταχθεί στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και να στηρίξουν σε αυτή την μάχη και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο προαναφερόμενο σχολείο την Τετάρτη 3 Μαΐου, κατά την άφιξη της αξιολογήτριας για την πρώτη «γνωριμία» με τους εκπαιδευτικούς. 

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω διευθυντής απαγόρευσε την είσοδο στους συναδέλφους, επιδίωξε να τους εκφοβίσει και δεν δίστασε να εξαπολύσει φωνές και απειλές ακόμη και προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όταν αυτές υποστήριξαν το δικαίωμα τους να συζητήσουν για το ζήτημα της αξιολόγησης με τα μέλη του σωματείου τους.  

Έφτασε στο σημείο να κρατήσει μέσα στο σχολείο συνάδελφο από το σωματείο ενώ εκείνη απαιτούσε να της ανοίξουν την πόρτα για να αποχωρήσει.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν! Ο κλάδος θα «σπάσει» στην πράξη την αξιολόγηση. Κανένας φόβος και καμία ανοχή στο έγκλημα που σχεδιάζουν υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι για την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών!

Η μαζική, δυναμική και περήφανη στάση των εκπαιδευτικών που σε όλες τις περιοχές της χώρας αντιστέκονται στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ και μας δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε και εμείς!  

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί! Δεν μας τρομάζουν η τρομοκρατία και οι απειλές τους!

Ούτε βήμα πίσω! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, στηρίζουμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους και συνεχίζουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2.jpg
Πανελλήνιες: Το "Άγιο Δισκοπότηρο" της σχολικής εκπαίδευσης
Στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας δεν υπάρχει καθόλου το ταξίδι, υπάρχει μόνο ο προορισμός. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν προβληθεί σαν το Άγιο...
Πανελλήνιες: Το "Άγιο Δισκοπότηρο" της σχολικής εκπαίδευσης
ypoyrgeio paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
Ποιοι εκπαιδευτικοί παίρνουν απόσπαση σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα