asoee oikonomiko panepistimio
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Ο λόγος που η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου είναι πως τα προηγούμενα χρόνια, εξωπανεπιστημιακά στοιχεία εισέρχονταν στις εκλογικές αίθουσες, τραυμάτιζαν φοιτητές αρπάζοντας και καίγοντας τις κάλπες με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εκλογικό αποτέλεσμα

Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” θα διεξαχθούν αύριο οι φοιτητικές εκλογές για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο  Σύλλογος Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας», αναφέρονται τα ακόλουθα:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να ξεγυμνωθούν οι κατ’ επάγγελμα ψεύτες - που τα Αμφιθέατρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) δεν γνωρίζουν και οι οποίοι ενόψει των Φοιτητικών Εκλογών 2023 κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν και να αποσυσπειρώσουν τους φοιτητές - σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» είναι ΕΝΑΣ, έχει καταστατικό θεωρημένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο από τις περσινές φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 18 Μάη 2022 στο χώρο της Τεχνόπολης και στις οποίες συμμετείχαν οι παρατάξεις ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, ΔΑΠ και ΠΑΝΚΣ.

  2. Οι Φοιτητικές Εκλογές 2023 για το Σύλλογο Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, στην οδό Ηρακλειδών 66 στο Θησείο.

  3. Την ευθύνη των εκλογών έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχτηκε από τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και είναι το ΜΟΝΟ που αναγνωρίζει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου καθώς στα θεσμικά όργανα του Ο.Π.Α. συμμετέχουν οι εκπρόσωποι φοιτητών που αυτό έχει ορίσει.

  4. Ο λόγος που η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου είναι πως τα προηγούμενα χρόνια, εξωπανεπιστημιακά στοιχεία εισέρχονταν στις εκλογικές αίθουσες, τραυμάτιζαν φοιτητές αρπάζοντας και καίγοντας τις κάλπες με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εκλογικό αποτέλεσμα και άρα να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι φοιτητών από τα θεσμικά όργανα Διοίκησης του Πανεπιστημίου, εξυπηρετώντας τις παρατάξεις εκείνες που δεν επιθυμούν τη Φοιτητική εκπροσώπηση.

  5. Το 2016 όπως και το 2017 (που υπήρχε ακαδημαϊκό άσυλο) στις εκλογές που έλαβαν χώρα ΕΚΤΟΣ Πανεπιστημίου συμμετείχαν ΟΛΕΣ οι φοιτητικές παρατάξεις ακόμη και αυτές που σήμερα (με εξαίρεση μιας που δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο το 2017) επικαλούνται το άσυλο.

  6. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις κρύβουν, βέβαια, από τους φοιτητές ότι άσυλο δεν υφίσταται καθώς η παρούσα κυβέρνηση το κατήργησε με το άρθρο 64 του Νόμου 4623 του 2019.

  7. Κρύβουν, επίσης, από τους φοιτητές ότι τα τελευταία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές στην Πάτρα, ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά σε σχολείο της πόλης!!! Αποδεικνύεται επομένως ξεκάθαρα το μέγεθος της υποκρισίας τους καθώς ενώ στην ΑΣΟΕΕ οχυρώνονται πίσω από την επίκληση του ασύλου, την ίδια στιγμή στην ΠΑΤΡΑ με δική τους πρωτοβουλία καλούν τους φοιτητές να προσέλθουν στις εκλογές ΕΚΤΟΣ του Πανεπιστημίου.

Απέναντι σε όσους έχουν αλλεργία με τις δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα προκειμένου να κρύψουν την εκλογική τους γύμνια, τους απαντά η ίδια η πραγματικότητα. Ο Σύλλογος Φοιτητών Ο.Π.Α. έχει όργανα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τσίρκο ούτε τσιφλίκι ΚΑΜΙΑΣ κομματικής παράταξης. Ανήκει στους ίδιους τους φοιτητές. Και την απάντηση θα τους την στείλουν με εκκωφαντικό τρόπο την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ)

για τη διενέργεια των Φοιτητικών Εκλογών της 10ης Μαΐου 2023 του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας»

Μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) για τη διενέργεια των Φοιτητικών Εκλογών 2023 στο Σύλλογο Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας», αποφασίζονται τα κάτωθι:

 Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο.

 Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα εκλογικά τμήματα στις 08:00 π.μ., αφού παραδοθούν στους εκπροσώπους της ΚΕΦΕ οι πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών που συντάσσονται με ευθύνη της Διοίκησης του πανεπιστημίου. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 21:00.

 Κάθε φοιτητής θα ψηφίζει με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή

στρατιωτική ταυτότητα και μόνο.

 Θα στηθούν κάλπες ξεχωριστά για κάθε τμήμα.

 Θα φτιαχτεί εκ νέου σφραγίδα του Συλλόγου για τις Φοιτητικές Εκλογές 2023, η οποία θα αναγράφει το όνομα του Συλλόγου Φοιτητών και τη χρονιά διεξαγωγής των εκλογών. Πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ενώπιον όλης της ΚΕΦΕ θα αφαιρεθεί ένα κομμάτι από τη σφραγίδα. Μετά το πέρας των εκλογών η σφραγίδα δεν έχει καμιά ισχύ.

 Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα σπάσουν οι Γραμματείες σε εκείνες τις κάλπες που θα κριθεί αναγκαίο με απόφαση της ΚΕΦΕ.

 Το ψηφοδέλτιο κάθε παράταξης θα μπορεί να περιέχει μέχρι και 700 υποψήφιους για το Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών και 40 υποψήφιους για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

 Το εκλογικό μέτρο θα είναι πάντα ακέραιος αριθμός. Θα στρογγυλοποιείται προς τα πάνω από 0,5 και άνω.

 Τα ψηφοδέλτια που περιλαμβάνουν άτομα που δεν διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα θεωρούνται άκυρα.

 Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν τουλάχιστον 3 παραβάν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία Καρδίτσα
Κακοκαιρία «Daniel»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς
Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς
Κακοκαιρία «Daniel»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς
Σχολείο
Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων- Στο νοσοκομείο 13χρονος με σπασμένα δόντια
Τον ακινητοποίησε από το κεφάλι, τον πέταξε σε πεζούλι και ο 13χρονος έπεσε με το στόμα στο μάρμαρο
Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων- Στο νοσοκομείο 13χρονος με σπασμένα δόντια