Δημοτικό Σχολείο στο Νευροκόπι
Ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου

«Φρένο» έβαλαν οι αρμόδιοι στις εργασίες ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου στο Κάτω Νευροκόπι, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σε εργοτάξιο από τον Απρίλιο του 2019 και μόλις τέσσερις μήνες μετά διακόπηκαν οι εργασίες.

Σε ανακοίνωσή της, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, Δέσποινα Μπαντή, επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου, καθώς «η μισή αυλή- εργοταξιακός χώρος -περιφραγμένη με λαμαρίνες αμφίβολης σταθερότητας και στο μέσο μια τεράστια τρύπα με σκουριασμένη πλέον  σιδηροκατασκευή προορισμένη για τη θεμελίωση του νέου σχολείου γεμάτη λιμνάζοντα νερά».

Εργοτάξιο σε δημοτικό σχολείο

«Η υπόλοιπη αυλή «σεληνιακό τοπίο» με ημιτελείς κατασκευές… Το οπίσθιο τμήμα καλυμμένο με χωμάτινους όγκους που καταργούν κάθε πιθανότητα διαφυγής μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μισογκρεμισμένες περιφράξεις και διαλυμένα τοιχία» προσθέτει.

Εργοτάξιο σε δημοτικό σχολείο

«Εικόνα κυριολεκτικά τραγική κι άκρως επικίνδυνη που δε συνάδει με εικόνα σχολείου σε ευνομούμενο κράτος, το οποίο στεγάζει όνειρα κι ελπίδες παιδιών» αναφέρει.

Εργοτάξιο σε δημοτικό σχολείο

«Σε μία περιοχή με τόσες ιδιαιτερότητες όπως το ακριτικό μας Νευροκόπι το δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση είναι ακόμα πιο αδιαπραγμάτευτο. Θα ήθελαν άραγε οι κυρίες και οι κύριοι της αθηνοκεντρικής εκπαιδευτικής ελίτ να μας απαντήσουν αν θα έστελναν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο σχολείο;» διερωτάται η διευθύντρια και τονίζει ότι «Σταθμάρχες εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε…».

Εργοτάξιο σε δημοτικό σχολείο

Η ανακοίνωση της διευθύντριας του σχολείου

Ελάτε μια βόλτα από το Νευροκόπι…

αμέλεια, θηλυκό ουσιαστικό

η έλλειψη ενδιαφέροντος για την εκπλήρωση μιας υποχρέωσης

η απροσεξία ως αιτία μιας αξιόποινης πράξης

Μετά από μία τετραετία αναμονής και προσμονής, εγκατάλειψης και απραξίας, αποφασίζουμε κι εμείς  -έχοντας εξαντλήσει εγγράφως το θέμα στις αρμόδιες αρχές κι υπηρεσίες-να πράξουμε ό,τι θα έπραττε κάθε πολίτης στη χώρα της διαψευσθείσας ελπίδας… Να δημοσιοποιήσουμε κι εμείς το προσωπικό μας δράμα...

Από τον Απρίλιο του 2019 ο αύλειος χώρος του 1ου Δ.Σ. Κάτω Νευροκοπίου έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, προκειμένου να ανεγερθεί νέο σχολικό κτίριο δίπλα στο προϋπάρχον. Περιχαρείς αναμέναμε το νέο σχολείο με τις βιοκλιματικές προδιαγραφές και τις σύγχρονες υποδομές, το οποίο αποτελούσε ευσεβή πόθο της τοπικής κοινωνίας για χρόνια, αλλά και επιτακτική ανάγκη λόγω της παλαιότητας του προηγούμενου σχολείου.

Δυστυχώς πολύ σύντομα -σε ένα τετράμηνο-οι εργασίες διακόπηκαν…Το αποτέλεσμα;

Παραθέτουμε στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης:

Η μισή αυλή- εργοταξιακός χώρος -περιφραγμένη με λαμαρίνες αμφίβολης σταθερότητας και στο μέσο μια τεράστια τρύπα με σκουριασμένη πλέον  σιδηροκατασκευή προορισμένη για τη θεμελίωση του νέου σχολείου γεμάτη λιμνάζοντα νερά.

Η υπόλοιπη αυλή «σεληνιακό τοπίο» με ημιτελείς κατασκευές…

Το οπίσθιο τμήμα καλυμμένο με χωμάτινους όγκους που καταργούν κάθε πιθανότητα διαφυγής μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Μισογκρεμισμένες περιφράξεις και διαλυμένα τοιχία.

Οι  γλαφυρές περιγραφές θα μπορούσαν να συνεχιστούν… Μια ματιά στις φωτογραφίες θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Εικόνα  κυριολεκτικά τραγική κι άκρως επικίνδυνη  που δε συνάδει με εικόνα σχολείου σε ευνομούμενο κράτος, το οποίο στεγάζει όνειρα κι ελπίδες παιδιών. Πλην των εξαιρετικά φιλότιμων προσπαθειών της δημοτικής αρχής- η οποία είναι αναρμόδια  λόγω της εκχώρησης στην Κ.Τ.Υ.Π. Α.Ε. του σχολικού χώρου και κατά συνέπεια του έργου- που προσπαθεί με κάθε πρόσφορο μέσο να διασφαλίσει και να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μικρών μας μαθητών/τριών ,δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στον χώρο.

Σε μία περιοχή με τόσες ιδιαιτερότητες όπως το ακριτικό μας Νευροκόπι το δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση είναι ακόμα πιο αδιαπραγμάτευτο. Θα ήθελαν άραγε οι κυρίες και οι κύριοι της αθηνοκεντρικής εκπαιδευτικής ελίτ να μας απαντήσουν αν θα έστελναν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο σχολείο; Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως…

Για πολλοστή φορά εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για την ασφάλεια των μαθητών/τριών μας . Το παρόν κείμενο δεν έχει σκοπό να γίνει -κι ούτε θα γίνει- το προεκλογικό πυροτέχνημα κανενός! Θα συνεχίσουμε ως την αποκατάσταση του χώρου και την ολοκλήρωση του έργου που μας αξίζει. Σταθμάρχες εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε…

Η  Διευθύντρια του Δ.Σ.Κ. Νευροκοπίου,

Δέσποινα Μπαντή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Λήμνος – Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: Πήγε τραυματισμένη στο νοσοκομείο κι είπε πως έπεσε
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Λήμνο: Οι γιατροί κατάλαβαν πως δεν έπεσε κι ειδοποίησαν την αστυνομία που πέρασε χειροπέδες στον σύζυγό...
Λήμνος – Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: Πήγε τραυματισμένη στο νοσοκομείο κι είπε πως έπεσε
Ζέττα Μακρή
Μακρή: «Όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι οι 10.000 διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί χωρίς καμία έλλειψη»
«Πρόθεση της κυβέρνησης η επέκταση των ολοήμερων σχολείων- Έχουν προ»
Μακρή: «Όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι οι 10.000 διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί χωρίς καμία έλλειψη»
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Αξιολόγηση: Εξώδικο από άλλα δύο σωματεία εκπαιδευτικών
«Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Υπερασπιζόμαστε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο»
Αξιολόγηση: Εξώδικο από άλλα δύο σωματεία εκπαιδευτικών