ΤΑΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τάσος πέρασε όλη τη ζωή του μέσα στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να καλυτερέψει η ζωή των ανθρώπων, για να αλλάξει ο κόσμος.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας, η πολιτική κηδεία του εκπαιδευτικού Τάσου Σταυρόπουλου, προέδρου της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

           Αποχαιρετάμε τον πρόεδρο της ΠΕΣΕΚ Τάσο Σταυρόπουλο

Παρασκευή 05/05/2023, ώρα 12, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας, σε Πολιτική Τελετή. 

Ακολούθως, η σορός θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Όσοι επιθυμούν να παραστούν  πρέπει να βρίσκονται εκεί το αργότερο στις 3.30 μμ.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα, στο χώρο της τελετής, τα οποία θα προσφερθούν, στη μνήμη του Τάσου,

στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και

στο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ποιος ήταν ο Τάσος Σταυρόπουλος

Ο Τάσος Σταυρόπουλος , πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) έφυγε από τη ζωή την 1η Μάη 2023.

Ο Τάσος πέρασε όλη τη ζωή του μέσα στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να καλυτερέψει η ζωή των ανθρώπων, για να αλλάξει ο κόσμος. Από τα χωριά της  ορεινής Ηλείας μέχρι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης και την ΠΕΣΕΚ.

Ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσφορά του προς τους συναδέλφους, τους φίλους, τους μαθητές του, τους συγχωριανούς του, σε όποιον του ζήτησε βοήθεια.

Στάθηκε ακλόνητος μέσα στις γραμμές του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος, πίστευε ακράδαντα στην ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της ενωτικής δράσης όλων των εργαζομένων. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, αναδείχθηκε σε κύριο εκφραστή της αγωνιστικής στάσης μέσα στο κίνημα των συνταξιούχων και ειδικά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την ΠΕΣΕΚ της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρός της μέχρι σήμερα.

Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι που δέχτηκαν τη συμβουλή του, την υποστήριξή του, τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής και της επιβίωσης.

  Δεν ζήτησε τίποτα για τον εαυτό του.

Για εμάς που τον συναντήσαμε στα σχολεία και αργότερα στο κίνημα των συνταξιούχων, η απώλεια είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να συνεχίσουμε το δρόμο του στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα