τροχαιο αιγινα
Έχουν συλληφθεί και οι δύο οδηγοί των οχημάτων

Οι μαθήτριες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μετά το τροχαίο ατύχημα στην Αίγινα κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η μία μαθήτρια θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμοπνευμονοθώρακα.

Πρόκειται για τη μαθήτρια, η οποία υπέστη κάκωση στο θώρακα την ώρα του ατυχήματος, ενώ η κατάστασή της είναι καλή και οι γονείς της βρίσκονται κοντά της.

Η επέμβαση αφορά την τοποθέτηση «μπιλάου», δηλαδή σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης, για την απομάκρυνση των υγρών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο της κάκωσης και αποτελεί μία συνηθισμένη επεμβατική διαδικασία.

Νωρίτερα, το κορίτσι υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο. Τα άλλα δύο παιδιά φέρουν, κυρίως εκδορές.

Το τροχαίο συνέβη την Πέμπτη (4/5) έξω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου όπου ήταν σταθμευμένο το πούλμαν με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου. Την στιγμή που κατέβαιναν τα παιδιά «λύθηκε» το χειρόφρενο λεωφορείου ΚΤΕΛ που ήταν επίσης σταθμευμένο στον χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι μαθήτριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί των οχημάτων.

Μιλώντας στο Mega η γιαγιά μίας από τις μαθήτριες είπε ότι η εγγονή της τραυματίστηκε ελαφρά, ωστόσο ταράχτηκε πολύ από το συμβάν.

«Πήγαιναν σε ένα μοναστήρι να προσκυνήσουν. Η διευθύντρια, απ’ ότι είπε, σφήνωσαν στο πούλμαν. Λύθηκε το χειρόφρενο από το ένα πούλμαν και έπεσε πάνω σε τρία κορίτσια. Η διευθύντρια μας είπε ότι το δικό μας παιδί δεν ήταν εκεί, αλλά είδε αίματα στο χέρι» ανέφερε.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί, είχε ταραχτεί. Στο χέρι της έχει κάτι γρατσουνιές, απ’ ότι μας είπαν. Αυτό έχουν πει και στη μαμά της, η οποία έχει ξεκινήσει και έχει πάει στο Αγία Σοφία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peiraias_3
Μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη της ΔΑΚΕ Πειραιά, το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο
ΔΑΚΕ: Η παράταξη που στελέχη της έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων και αγωνιστών εκπαιδευτικών. Η παράταξη που...
Μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη της ΔΑΚΕ Πειραιά, το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο