ΔΟΕ: Υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης από το ΙΠΕΜ-ΔΟΕ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ: 40 ώρες (30 σύγχρονη και 10 ασύγχρονη επιμόρφωση σε μορφή συμπλήρωσης ερωτηματολογίου) σε τμήματα των 25 ατόμων.

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών (ΙΠΕΜ) της ΔΟΕ υλοποιεί πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) στο πλαίσιο της Πράξης: «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους κοινωνικούς εταίρους για τη μείωση της Πρόωρης Εγκατάλειψης Σχολείου (ΠΕΣ)»

ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΙ: 5000 Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, μόνιμοι ή αναπληρωτές και 1000 εκπαιδευτικοί Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) με γεωγραφικό περιορισμό που περιγράφεται παρακάτω.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ: 40 ώρες (30 σύγχρονη και 10 ασύγχρονη επιμόρφωση σε μορφή συμπλήρωσης ερωτηματολογίου) σε τμήματα των 25 ατόμων.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών διαρθρώνεται σε δυο εκπαιδευτικές ενότητες α και β εκ των οποίων:

Η α αφορά επιμόρφωση εκπαιδευτικών με στόχο την ενίσχυση, υποστήριξη και ανατροφοδότηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα μαθητών Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων (ΕΚΟ) και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με έμφαση στη διαχείριση των ετεροτήτων και διακρίσεων στην εκπαίδευση. Επίσης περιλαμβάνεται και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα θεσμικού πλαισίου εργασιακών σχέσεων κ.λπ. (σχέσεων εκπαιδευτικών με τους γονείς και κηδεμόνες, σχέσεων εκπαιδευτικών με φορείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα σχολεία και οδηγούν στην ΠΕΣ).

Η ενότητα αυτή θα υλοποιηθεί στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δράμας, Καβάλας, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου) και Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας).

Η β ενότητα αφορά επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης συγκρούσεων, σχολικού εκφοβισμού, ενδοοικογενειακής βίας, διαχείρισης θεμάτων που προκύπτουν λόγω της παρουσίας προσφύγων/μεταναστών, ιατρικών προβλημάτων κτλ.

Η ενότητα αυτή θα υλοποιηθεί στις Περιφέρειες Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας), Βορείου Αιγαίου (Λέσβου, Σάμου, Χίου), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Ελλάδας.

Στις 2 Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση και στις δύο εκπαιδευτικές ενότητες, οι εκπαιδευτικοί στην αίτησή τους θα πρέπει να επιλέξουν μία από τις δύο (δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν και στις δύο).

Η επιμόρφωση του ΕΕΠ αφορά την εκπαιδευτική ενότητα β και τις Περιφέρειες Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Ελλάδας.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ (100 Εκπαιδευτές Πρωτοβάθμιας και 20 Εκπαιδευτές ΕΕΠ):

Οι επιμορφωτές είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς γεωγραφικό περιορισμό. Τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Θα δημιουργηθεί μητρώο επιμορφωτών. Στην περίπτωση που οι επιμορφωτές που πληρούν τα υποχρεωτικά κριτήρια είναι περισσότεροι, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση στα γραφεία του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ, μετά από σχετική ανακοίνωση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ μέχρι 1/5/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά με ερωτήματα στο e-mail του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ [email protected] ή στο τηλέφωνο 2103314837.

ΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Επιμόρφωση 5.000 εκπαιδευτικών σε πρόγραμμα με τίτλο «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους κοινωνικούς εταίρους για τη μείωση της ΠΕΣ»

Επιμόρφωση 1.000 ατόμων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε πρόγραμμα με τίτλο «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους κοινωνικούς εταίρους για τη μείωση της ΠΕΣ»

Εγγραφή στο μητρώο εκπαιδευτών του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ 100 εκπαιδευτών για το πρόγραμμα με τίτλο «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους κοινωνικούς εταίρους για τη μείωση της ΠΕΣ»

Εγγραφή στο μητρώο εκπαιδευτών του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ 20 εκπαιδευτών ΕΕΠ για το πρόγραμμα με τίτλο «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους κοινωνικούς εταίρους για τη μείωση της ΠΕΣ»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!