astinomia-peripoliko
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι, κλοπές και απόπειρες αρπαγής αντικειμένων σε εργαζόμενους της ΟΙΕΛΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωση για τους σοβαρότατους κινδύνους ασφάλεια που διατρέχουν δεκάδες εργαζόμενοι της ΟΙΕΛΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης και της απουσίας κοινωνικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, «οι θλιβερές εικόνες εξαρτημένων ατόμων που υποχρεώνονται να συνωστίζονται στην περιοχή ανάμεσα στις οδούς Χαλκοκονδύλη και Στουρνάρη αναζητώντας την ημερήσια δόση τους, δεν προκαλεί μόνο αποτροπιασμό, καθώς παραπέμπει σε χώρες τριτοκοσμικές, χωρίς ίχνος κοινωνικού κράτους και συστημάτων πρόνοιας».

«Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δεκάδων εργαζόμενων της ευρύτερης περιοχής. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι, κλοπές και απόπειρες αρπαγής αντικειμένων σε εργαζόμενους της ΟΙΕΛΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ αλλά και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που επισκέπτονται την Ομοσπονδία ή συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες του Κέντρου. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των φορέων, αντιμετωπίζουμε την απόλυτη αδιαφορία, κυρίως από τις αστυνομικές αρχές. Είναι κυριολεκτικά θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, αν δεν γίνει κάτι άμεσα» αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Οι άναρχες απόπειρες «αναβάθμισης» και «εκσυγχρονισμού» του κέντρου της Αθήνας, με ξενοδοχεία, hostels, καφέ και ταχυφαγεία να ξεφυτρώνουν χωρίς κανένα σχεδιασμό σαν μανιτάρια, έχουν ως θύματα περιθωριοποιημένους και εγκαταλελειμμένους από την Πολιτεία συμπολίτες μας, κυρίως ιερόδουλες, άστεγους και εξαρτημένα άτομα, που υποχρεώνονται να μεταφέρονται από «πιάτσα» σε «πιάτσα».  Η παρέμβαση της πολιτείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι αστυνομικές αρχές ευαισθητοποιούνται μόνο όταν πιέσει κάποιος επιχειρηματίας. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι κύριοι ένοχοι, οι έμποροι ναρκωτικών ουσιών, αν και συχνά υποδεικνύονται από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους σε φορείς και καταστήματα, αφήνονται συνήθως ελεύθεροι, ενώ οι εξαρτημένοι ασθενείς, που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας, κακοποιούνται και ταπεινώνονται.

Απευθύνουμε μια ύστατη προειδοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στις αστυνομικές αρχές για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία δεκάδων εργαζόμενων και εξαρτημένων ατόμων και την σύλληψη μελών κυκλωμάτων που προωθούν την πορνεία και διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή μας. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, εάν συμβεί οτιδήποτε το επόμενο διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων»
ιδιωτικα
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»
«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση»
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»