παμακ
Η νικηφόρα ομάδα αποτελούσαν οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Την τρίτη διαδοχική πρωτιά στον διαγωνισμό «CFA Institute Research Challenge» για την Ελλάδα πέτυχε η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αποτέλεσμα τα μέλη της, σε ένδειξη αναγνώρισης της επιτυχίας τους, να έχουν την ευκαιρία να κηρύξουν σε πανηγυρική τελετή την έναρξη διαπραγματεύσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι του.

Η νικηφόρα ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Στέργιος ΑλεξανδρίδηςΚυριάκος ΙακωβίδηςΑντώνης ΜαλαμίδηςΠαύλος Μιχαήλ Παύλου και Δημήτρης Σταθογιαννόπουλος, διαγωνίστηκε σε έναν απαιτητικό τελικό, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Αθήνα. Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος, Παναγιώτης Τζιογκίδης και Μέντορας ο Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος, CFA.

Για την τρίτη κατά σειρά επιτυχία, αλλά και για την κήρυξη της πανηγυρικής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα μέσα Μαρτίου, η ομάδα απέσπασε τα συγχαρητήρια τόσο του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή Χρήστου Ι. Νεγκάκη, όσο και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Ο ανταγωνισμός του διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge 2023» ήταν ιδιαίτερα υψηλός, απέναντι σε εκπροσωπήσεις τόσο από προπτυχιακά, όσο και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το CFA Institute είναι ο επίσημος φορέας που παρέχει την πιστοποίηση Chartered Financial Analyst (CFA), η οποία είναι η πλέον αναγνωρισμένη πιστοποίηση γνώσεων Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, παγκοσμίως. Το CFA Research Society αποτελεί τμήμα του CFA Institute και αναλαμβάνει τη διοργάνωση του διεθνή αυτού διαγωνισμού από το έτος 2007. Σε αυτόν συμμετέχουν εκατοντάδες Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια, συνεπικουρούμενες από έναν Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο και έναν Μέντορα (επαγγελματία της αγοράς και CFA Charterholder), συντάσσουν έκθεση χρηματοοικονομικής ανάλυσης για μία εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Η έκθεση αξιολογείται από Επιτροπή Διορθωτών, ενώ ακολουθεί παρουσίαση της χρηματοοικονομικής ανάλυσης σε Επιτροπή Εξεταστών, που απαρτίζονται από CFA Charterholders και στελέχη επιχειρήσεων. Ο νικητής της Ελλάδος εκπροσωπεί τη χώρα του σε επόμενα στάδια σε επίπεδο Τοπικό Ευρώπης, Τελικό Ευρώπης, Τελικό Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) και, τέλος, στον Παγκόσμιο Τελικό.

Οι φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πρωταγωνιστούν στον διαγωνισμό «CFA Institute Research Challenge» από το έτος 2016, όπου έχουν πρωτεύσει επανειλημμένα, εκπροσωπώντας επάξια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων διακρίσεων ήταν και η φετινή νίκη, η οποία αποτελεί και την τρίτη διαδοχική επιτυχία σε πανελλαδικό επίπεδο.

01

Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού. Με σειρά εμφάνισης από τα αριστερά: Αντώνιος Μαλαμίδης (μέλος), Στέργιος Αλεξανδρίδης (μέλος), Παναγιώτης Τζιογκίδης (Επικ. Καθηγητής – ακαδημαϊκός υπεύθυνος), Παύλος Μιχαήλ Παύλου (μέλος), Κυριάκος Ιακωβίδης (μέλος), Δημήτρης Σταθογιαννόπουλος (μέλος) και Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος (CFA, μέντορας) 

02

Η νικήτρια ομάδα στην πανηγυρική τελετή έναρξης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στα μέσα Μαρτίου. Με σειρά εμφάνισης από τα αριστερά: Κυριάκος Ιακωβίδης (μέλος),  Αντώνιος Μαλαμίδης (μέλος), Στέργιος Αλεξανδρίδης (μέλος), Νίκος Κοσκολέτος (CFO του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών), Παύλος Μιχαήλ Παύλου (μέλος), Βιολέτα Σπυροπούλου (Πρόεδρος του CFA Society Greece) Δημήτρης Σταθογιαννόπουλος (μέλος) και Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος (CFA, μέντορας). 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε
Για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη o 36χρονος
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε