Αρσάκειο: «Θα αναζητήσω ευθύνες σε γονείς και καθηγητές» - Τι λέει ο δικηγόρος του παιδιού
Τι ανέφερε ο δικηγόρος του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying στο Αρσάκειο

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο δικηγόρος του 15χρονου που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού στο Αρσάκειο, διαβεβαιώνοντας ότι θα αναζητήσει ευθύνες από παντού για το βίαιο συμβάν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η «συγγνώμη» του σχολείου και τυχόν διοικητικά μέτρα που θα επιβληθούν δεν τον ενδιαφέρουν.

Τι ανέφερε

«Διακρίνω ότι έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, όχι μόνο από τους ανήλικους φερόμενους δράστες, που παρεμπιπτόντως δεν θα έχουν μεταχείριση σκληρού δικονομικού ποινικού καταναγκασμού, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κλείσει τα 15 έτη και το δικαστήριο ανηλίκων επιβάλει μόνο κάποια αναμορφωτικά μέτρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναζητηθεί η ποινική ευθύνη και να διωχθεί το εποπτικό περιβάλλον των ανηλίκων, που αφορά γονείς και κηδεμόνες, αλλά κυρίως το εποπτικό περιβάλλον που αφορά το περιβάλλον του σχολείου» ανέφερε ο κ.Δημητρίου.

Υπογράμμισε ότι «το σχολείο δεν λειτουργεί αυθαίρετα αλλά μέσα από κανονισμούς εγγυάται και οφείλει να παρέχει ασφάλεια κατά την παραμονή των μαθητών εκεί», ενώ σημείωσε πως θα αναζητήσει ευθύνες τόσο σε γονείς όσο και σε καθηγητές.

Ο κ. Δημητρίου σχολίασε επίσης και το γεγονός ότι η διευθύντρια του Γυμνασίου αρχικά ρώτησε όλα τα παιδιά του σχολείου εάν φοβούνται και στην συνέχεια ρώτησε και τον 15χρονο εάν φοβάται, με τον ίδιο να απαντά καταφατικά και εκείνη να απορεί για ποιο λόγο φοβούνται τα παιδιά εφόσον έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
«Το σχολείο οφείλει να είναι χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης και δημοκρατίας»
«Γιατί η βία δεν εμφανίζεται ξαφνικά, ούτε γεννιέται αποκλειστικά μέσα στους τοίχους του σχολείου»
«Το σχολείο οφείλει να είναι χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης και δημοκρατίας»
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συμμετοχή σε Διεθνές Εντατικό Πρόγραμμα Erasmus+ για την ένταξη στην εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικού βίντεο
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Διεθνές Εντατικό Πρόγραμμα Erasmus+ για την ένταξη στην εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικού βίντεο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συμμετοχή σε Διεθνές Εντατικό Πρόγραμμα Erasmus+ για την ένταξη στην εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικού βίντεο