Φίλης: Πυροβολισμοί απέναντι στη Δημοκρατία ο αυταρχισμός και η ακραία αστυνομική βία
Ν.Φιλης: Αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων

Για διαλυτικά φαινόμενα στην αστυνομία κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε δήλωσή του με αφορμή το περιστατικό των πυροβολισμών από αστυνομικό έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

« Ο ακραίος  κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εναγκαλισμός του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά,  η ενθάρρυνση της Αστυνομιας να δρα ανεξέλεγκτα  τόσο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ όσο και από τη σημερινή υπό τον κ. Θεοδωρικάκο, έχουν οδηγήσει στην αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων, ειδικά των λιγότερο εκπαιδευμένων», ανέφερε ο Ν.Φίλης

Όλη η δήλωση του Νίκου Φίλη

Τα διαλυτικά φαινόμενα στην Αστυνομία πολλαπλασιάζονται. Μετά το ντροπιαστικό γεγονός με τη 12χρονη που στερούμενη αστυνομικής προστασίας δέχτηκε μαφιόζικο δολοφονικό χτύπημα, σήμερα το μεσημέρι κινδύνευσαν πολίτες από πυροβολισμούς ανεκπαίδευτου ή επικίνδυνου αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα επεισόδιο που δεν δικαιολογούσε τη χρήση όπλου, έξω από το κεντρικό κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 
 
Ο αστυνομικός συνελήφθη και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της ανάκρισης για να βγάλουμε τελικό συμπέρασμα. 
Όμως, δεν ξεχνάμε  την υπέρμετρη αστυνομική βία και τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες και τους βασανισμούς, τη διείσδυση της Greek Mafia στους κόλπους της Αστυνομίας, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, υποθέσεις για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμη και από το State Department. 
 
 Ο ακραίος  κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εναγκαλισμός του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά,  η ενθάρρυνση της Αστυνομιας να δρα ανεξέλεγκτα  τόσο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ όσο και από τη σημερινή υπό τον κ. Θεοδωρικάκο, έχουν οδηγήσει στην αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων, ειδικά των λιγότερο εκπαιδευμένων. 
 
Ευτυχώς, σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα όπως στην  περίπτωση της βάρβαρης κακοποίησης  του Μάγγου στο Βόλο ή με τις εν ψυχρώ δολοφονίες  του Σαμπάνη στο Πέραμα και του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. 
Όμως το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου είναι εδώ σαν ένας Φράχτης διαρκούς αυταρχισμού, μεγάλης  ανασφάλειας και συνεχών εγκληματικών πρακτικών απέναντι στην κοινωνία και τη νεολαία.
 
Αυτόν τον Φράχτη του μίσους για τη Δημοκρατία, αυτή τη φωλιά  των παρακρατικών μηχανισμών και του βαθέος κράτους της Δεξιάς, μέσα στην οποία επωάζεται το αυγό του φιδιού,  θα γκρεμίσει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xronopoulou
Μαίρη Χρονοπούλου: Σε θαύμα ελπίζουν οι γιατροί - «Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση», λένε
Οι γιατροί ελπίζουν σε ένα θαύμα, για τη Μαίρη Χρονοπούλου καθώς η κατάσταση της υγείας της είναι εξαιρετικά κρίσιμη
Μαίρη Χρονοπούλου: Σε θαύμα ελπίζουν οι γιατροί - «Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση», λένε
Εκπαίδευση
Πειραματικά σχολεία: Πώς γίνεται η επιλογή υποδιευθυντών και προϊσταμένων
Επιλογή Υποδιευθυντών Προτύπων και Πειραματικών σχολείων και Προϊσταμένων Πειρ/κών Νηπιαγωγείων/Δημοτικών
Πειραματικά σχολεία: Πώς γίνεται η επιλογή υποδιευθυντών και προϊσταμένων