Φίλης: Πυροβολισμοί απέναντι στη Δημοκρατία ο αυταρχισμός και η ακραία αστυνομική βία
Ν.Φιλης: Αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων

Για διαλυτικά φαινόμενα στην αστυνομία κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε δήλωσή του με αφορμή το περιστατικό των πυροβολισμών από αστυνομικό έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

« Ο ακραίος  κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εναγκαλισμός του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά,  η ενθάρρυνση της Αστυνομιας να δρα ανεξέλεγκτα  τόσο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ όσο και από τη σημερινή υπό τον κ. Θεοδωρικάκο, έχουν οδηγήσει στην αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων, ειδικά των λιγότερο εκπαιδευμένων», ανέφερε ο Ν.Φίλης

Όλη η δήλωση του Νίκου Φίλη

Τα διαλυτικά φαινόμενα στην Αστυνομία πολλαπλασιάζονται. Μετά το ντροπιαστικό γεγονός με τη 12χρονη που στερούμενη αστυνομικής προστασίας δέχτηκε μαφιόζικο δολοφονικό χτύπημα, σήμερα το μεσημέρι κινδύνευσαν πολίτες από πυροβολισμούς ανεκπαίδευτου ή επικίνδυνου αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα επεισόδιο που δεν δικαιολογούσε τη χρήση όπλου, έξω από το κεντρικό κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 
 
Ο αστυνομικός συνελήφθη και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της ανάκρισης για να βγάλουμε τελικό συμπέρασμα. 
Όμως, δεν ξεχνάμε  την υπέρμετρη αστυνομική βία και τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες και τους βασανισμούς, τη διείσδυση της Greek Mafia στους κόλπους της Αστυνομίας, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, υποθέσεις για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμη και από το State Department. 
 
 Ο ακραίος  κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εναγκαλισμός του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά,  η ενθάρρυνση της Αστυνομιας να δρα ανεξέλεγκτα  τόσο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ όσο και από τη σημερινή υπό τον κ. Θεοδωρικάκο, έχουν οδηγήσει στην αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων, ειδικά των λιγότερο εκπαιδευμένων. 
 
Ευτυχώς, σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα όπως στην  περίπτωση της βάρβαρης κακοποίησης  του Μάγγου στο Βόλο ή με τις εν ψυχρώ δολοφονίες  του Σαμπάνη στο Πέραμα και του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. 
Όμως το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου είναι εδώ σαν ένας Φράχτης διαρκούς αυταρχισμού, μεγάλης  ανασφάλειας και συνεχών εγκληματικών πρακτικών απέναντι στην κοινωνία και τη νεολαία.
 
Αυτόν τον Φράχτη του μίσους για τη Δημοκρατία, αυτή τη φωλιά  των παρακρατικών μηχανισμών και του βαθέος κράτους της Δεξιάς, μέσα στην οποία επωάζεται το αυγό του φιδιού,  θα γκρεμίσει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα