Αξιολόγηση
Επιθεωρήτρια καλεί τους εκπαιδευτικούς σε αξιολογικές διαδικασίες αργά το απόγευμα ή βράδυ, ενώ εξαπολύει απειλές προς τους εκπαιδευτικούς αναφερόμενη ψευδώς σε υπηρεσιακά προβλήματα που θα έχουν αν δεν τους αξιολογήσει

Πολλά έχουν δει τα μάτια των εκπαιδευτικών αυτές τις τελευταίες ημέρες, με φόντο την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης. Σχολικοί σύμβουλοι να πηγαίνουν σαν κλέφτες στα σχολεία ή καταστρατηγούν ακόμα και την ίδια την διαδικασία που ορίζει ο νόμος Κεραμέως. 

Για παράδειγμα, αξιολογητής πήγε σε ειδικό σχολείο την τελευταία, ώρα, και σε εργαστήριο, σε μία ώρα "ξεπέταξε" νεοδιόριστους!  Σε εσπερινό ΕΠΑΛ έστησαν ολόκληρο σκηνικό, όταν ενημέρωσαν ένα τμήμα ότι στις 9μμ θα γίνει αξιολόγηση σε νεοδιόριστη και η αξιολογήτρια, για να αποφύγει την ΕΛΜΕ, πήγε στις 6.30μμ για να κάνει την αξιολόγηση!

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την Ανεξάρτηση Ριζοσπαστική Παρέμβαση  Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε.-Θ, νέα επιθεωρήτρια στην Σταυρούπολη έχει εξαπολύσει απειλές προς τις νεοδιόριστες νηπιαγωγούς, ενώ όχι μόνο αναφέρεται ψευδώς σε υπηρεσιακά προβλήματα που αυτές θα έχουν αρνούμενες να τις αξιολογήσει, όχι μόνο αρνήθηκε επανειλημμένα να συνομιλήσει με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά καταπατά συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματά εκπαιδευτικών που της δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή.

Επιπλέον παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα και το ωράριο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών καλώντας τις σε αξιολογικές διαδικασίες αργά το απόγευμα ή βράδυ (ή «επικοινωνώντας» τα Σαββατοκύριακα) ή «συμπεριφέρεται με ανοίκειο για συνάδελφο και επιστήμονα τρόπο προς τις εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας το έργο τους και επιδεικνύοντας τον στείρο επιστημονισμό της» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Η συγκεκριμένη επιθεωρήτρια είναι και η πρώτη που επιδιώκει να εισβάλει σε σχολική τάξη την Δευτέρα 3 Απρίλη, στο 2ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, με τους εκπαιδευτικούς να καλούν αυτή την ώρα σε συγκέντρωση έξω από το σχολείο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Αφισέτα για αποτροπή αξιολόγηση.

Σχεδόν ένα μήνα τώρα οι νέοι/ες επιθεωρητ(ρι)ες, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διαβούν τις πόρτες των σχολείων και στην περιοχή του Συλλόγου μας και να ξεκινήσουν την κακόφημη ατομική αξιολόγηση. Η σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών όλο αυτό το διάστημα, δεν τους επέτρεψε να κάνουν κάτι τέτοιο ενώ στις περισσότερες από τις περιπτώσεις δεν εμφανίστηκαν καν ή τράπηκαν σε φυγή μόλις διαπίστωναν την παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου στο σχολείο που προγραμμάτιζαν να επισκεφθούν, επιβεβαιώνοντας με έναν ακόμη τρόπο την απόλυτη αδυναμία κι ανικανότητά τους (προσωπική αλλά και των εντολέων στους στο Υ.ΠΑΙ.Θ.) να συζητήσουν και να πείσουν τον οποιονδήποτε για την ορθότητα και αναγκαιότητα του “έργου” τους.

Ορισμένοι δε εξ αυτών συναγωνίζονται και την πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. στα ψεύδη και τις απειλές και ταυτόχρονα στη χρήση μεθόδων που εκφεύγουν και από τα νομότυπα πλαίσια.

Χαρακτηριστική περίπτωση η νέα επιθεωρήτρια των νηπιαγωγείων της περιοχής μας, η οποία όχι μόνο απειλεί τις νεοδιόριστες νηπιαγωγούς, όχι μόνο ψευδώς αναφέρεται σε υπηρεσιακά προβλήματα που αυτές θα έχουν αρνούμενες να τις αξιολογήσει, όχι μόνο αρνήθηκε επανειλημμένα να συνομιλήσει με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά καταπατά συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματά εκπαιδευτικών που της δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα και το ωράριο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών καλώντας τις σε αξιολογικές διαδικασίες αργά το απόγευμα ή βράδυ (ή «επικοινωνώντας» τα Σαββατοκύριακα) ή συμπεριφέρεται με ανοίκειο για συνάδελφο και επιστήμονα τρόπο προς τις εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας το έργο τους και επιδεικνύοντας τον στείρο επιστημονισμό της. Η συγκεκριμένη επιθεωρήτρια είναι και η πρώτη που επιδιώκει να εισβάλει σε σχολική τάξη στην περιοχή μας, την Δευτέρα 3 Απρίλη, στο 2ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης.

Καλούμε για άλλη μια φορά την νέα Σύμβουλο Εκπαίδευσης να αποποιηθεί τον ρόλο του επιθεωρητή και να συνταχθεί με τις θέσεις του κλάδου για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, το οποίο μόνο μέσα σε ένα πλαίσιο παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας μπορεί να λειτουργήσει προς το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εκεί και καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 3 Απρίλη, στις 8.45 π.μ., στο 2ο Νηπ/γείο Σταυρούπολης για να αποτρέψουμε και αυτή την προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης-διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

*Το παραπάνω είναι το κείμενο που καταθέσαμε το απόγευμα της Παρασκευής 31/3 στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μόλις το βράδυ του Σαββάτου κατέληξε σε κάποιο άλλο που καλεί σε συγκέντρωση, χωρίς όμως να καταγγέλλει την αξιολόγηση και την αξιολογήτρια…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anemogennitries
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
Ιδιαίτερα οι μεγάλες ανεμογεννήτριες, προκαλούν τοπικές αυξήσεις στην θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
FOTIA
Φωτιά τώρα στην Ξηρογιάννη Δελφών Φωκίδας - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής
Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρογιάννης του δήμου Δελφών Φωκίδας - Κινητοποιήθηκαν 5 εναέρια μέσα
Φωτιά τώρα στην Ξηρογιάννη Δελφών Φωκίδας - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής