ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως στον ΣΚΑΙ

“Όταν δεν έχεις αξιολόγηση στη χώρα 40 χρόνια τι να περιμένεις;” ήταν η απάντηση που έδωσε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως στην ερώτηση δημοσιογράφου: “Γιατί κάποιοι μαθητές δεν ξέρουν να βρουν την Ελλάδα στον χάρτη;

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μίλησε, ανάμεσα σε άλλα,   η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Αταίριαστοι”. 

Η υπουργός Παιδείας  αναλύοντας την αξιολόγηση που εφαρμόστηκε στα χρόνια της θητείας της, είπε: Με την αξιολόγηση μας νοιάζει πολύ να βλέπουμε πού το εκπαιδευτικό μας σύστημα τα πάει καλά, αλλά και πού δεν τα πάει καλά. Γιατί αν δεν διαγνώσεις που τα πας καλά, τι θα βελτιώσεις;

Όταν ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο: “Πολλές φορές αποδεικνύεται ότι τα παιδιά βγαίνουν μη επαρκώς μορφωμένα από τα σχολεία. Για παράδειγμα ..  παιδιά  δεν ξέρουν να βρουν στον χάρτη που είναι η Ελλάδα” η κα Κεραμέως απάντησε ως εξής: “…. ας μην πάμε πολύ μακριά. Όταν δεν έχεις αξιολόγηση στη χώρα 40 χρόνια τι να περιμένεις;”

Τι σημαίνει αυτή η απάντηση της υπουργού Παιδείας; Ποια είναι η αντίληψη που προωθεί και τι προσπαθεί να επιβάλλει στην κοινή γνώμη; Ότι για το αν μαθαίνουν ή όχι οι μαθητές γράμματα αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί. Και δεν μαθαίνουν γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση. Γιατί αν υπήρχε αξιολόγηση θα έδιωχνε τους κακούς και τότε θα μαθαίνανε τα παιδιά γράμματα. Αλλά θα επανέλθουμε αναλυτικά σχετικά με αυτή την αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική και άκρως επικίνδυνη αντίληψη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πάπιες στον δρόμο
Η τελευταία πράξη καλοσύνης ενός πατέρα – Βοηθούσε πάπιες να περάσουν τον δρόμο και βρήκε τραγικό θάνατο
«Βγήκε από το αυτοκίνητο και έδιωχνε τις πάπιες και όλοι χειροκροτούσαν επειδή ήταν πολύ καλός»
Η τελευταία πράξη καλοσύνης ενός πατέρα – Βοηθούσε πάπιες να περάσουν τον δρόμο και βρήκε τραγικό θάνατο