Πρότυπο-Γυμνάσιο-Ζωσιμαίας-Σχολής-Ιωαννίνων
Ελεύθερη με εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε η διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου, που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος ενός 15χρονου μαθητή, που τραυματίστηκε ελαφρά μετά από πτώση που είχε στο αύλειο χώρο του σχολείου.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για το ατύχημα του 15χρονου μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ενώ στο πλαίσιο αυτής σχηματίστηκε δικογραφία κατά της διευθύντριας για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Η διευθύντρια, η οποία δεν ενημέρωσε άμεσα τον Δήμο Ιωαννιτών και τους προϊσταμένους της στην εκπαίδευση, κρίνοντας ότι ο ελαφρύς τραυματισμός του μαθητή στον αγκώνα δεν ήταν κάτι που όφειλε να κάνει γνωστό, προσήλθε αυτοβούλως στην Αστυνομία για να καταθέσει και μετά τη σύλληψή της και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της, αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Ο μαθητής που έπεσε από ύψος καθώς υποχώρησε τμήμα της περίφραξης ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε ωστόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση του σχολείου και άλλους εκφράζοντας την ανησυχία του και ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χαρακτηρίζει  «καταφανώς πρόχειρη και επικίνδυνη» την κατασκευή από πλέγμα, η οποία υποτίθεται ότι λειτουργούσε ως κάγκελο το οποίο εμποδίζει την πτώση σε τάφρο 6 μέτρων.

«Το πλέγμα, έχοντας στερεωθεί εντελώς ακατάλληλα και πρόχειρα – κύριος οίδε πόσα χρόνια πριν – απλά υποχώρησε, και το παιδί έπεσε στο κενό! Από καθαρή τύχη, προσγειώθηκε αρχικά σε έναν αναβαθμό, στο μέσο του κενού και μετά, μάλλον με τα πόδια του, στο δάπεδο. Ήταν πολύ τυχερό και φαίνεται να απέφυγε κάποιον σοβαρό τραυματισμό», αναφέρει στην ανακοίνωση και ζητά να γίνουν έλεγχοι ώστε να ακολουθήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις από το Δήμο

Ο Δήμος Ιωαννιτών από την στιγμή που πληροφορήθηκε το ατύχημα που έγινε στο Πρότυπο Γυμνάσιο κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος επικοινώνησαν με την Διεύθυνση του σχολείου από την οποία δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το συμβάν και στη συνέχεια με τους γονείς του μαθητή που νοσηλευόταν.

Σήμερα από νωρίς το πρωί, συνεργεία από το εργοτάξιο του Δήμου, προχωρούν στην αποκατάσταση της περίφραξης στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ θα εξετάσουν τις δυνατότητες για καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με δήλωσή του εκφράζει τη λύπη του για το ατύχημα και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του μαθητή στον οποίο εύχεται περαστικά.

«Οι σχολικές μονάδες, οι χώροι όπου καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά μας, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Και για τον Δήμο αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις σε πολλές σχολικές μονάδες. Παράλληλα ο Δήμος κλήθηκε να καταβάλει μεγάλα ποσά για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν σε ορισμένα συγκροτήματα, χρήματα που δεν περισσεύουν. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες και στο βαθμό που αφορά τον Δήμο αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το ατύχημα που έγινε. Οφείλω όμως να επισημάνω την ανάγκη σεβασμού από όλους στους σχολικούς χώρους όπως και στους δημόσιους χώρους» σημειώνει στη δήλωσή του και κάνει γνωστό ότι θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση στα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία
Έναρξη αιτήσεων του Ειδικού προγράμματος στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία