χαλκιδικη
Ένας απέραντος σκουπιδότοπος ο βυθός της θάλασσας: Γεμάτος με δεκάδες σκουπίδια, διαφόρων ειδών, από τενεκεδένια κουτιά από μπύρες και αναψυκτικά, μέχρι πλαστικές καρέκλες και… λάστιχα αυτοκινήτων

Οργή προκαλούν οι εικόνες από το βυθό της θάλασσας σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής, κοντά στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό, ο οποίος δυστυχώς θυμίζουν έναν απέραντο σκουπιδότοπο. 

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος Greek Eco Project που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ανάρτησε ένα βίντεο με το οποίο γίνεται ξεκάθαρο το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος με δεκάδες σκουπίδια, διαφόρων ειδών, από τενεκεδένια κουτιά από μπύρες και αναψυκτικά, μέχρι πλαστικές καρέκλες και… λάστιχα αυτοκινήτων.

«Μπορεί η θάλασσα να φαίνεται απέραντη, ατελείωτη και τόσο όμορφη από έξω… δεν είναι όμως. Η θάλασσα έχει κι αυτή τα όρια της και δεν είναι ατελείωτη. Αυτές οι εικόνες που αντικρίσαμε στον βυθό του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, μας σόκαραν. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγική κατάσταση του βυθού της θάλασσας» αναφέρει ο περιβαλλοντικός σύλλογος. 

Καταλήγοντας, ενημερώνει ότι «τον Ιούλιο του 2023, οργανώνουμε μεγάλη αποστολή καθαρισμού στα πλαίσια του Blue Halkidiki».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα