viasmos
Δύο ανήλικοι και συγκεκριμένα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές γυμνασίου, ελέγχονται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού συμμαθήτριάς τους σε σχολικό συγκρότημα της ζώνης ευθύνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Για διακίνηση πορνογραφικού υλικού κατηγορούνται δύο ανήλικοι... μαθητές Γυμνασίου στη Ρόδο. 

Όπως γράφει συγκεκριμένα η dimokratiki.gr, ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου φέρεται να είχε σχέση με το 13χρονο θύμα και κατέγραψε στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές οι οποίες κοινοποιήθηκαν σε τρίτους μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και σε καθηγητές.

Στο μεταξύ εμπλοκή στην υπόθεση είχε και μια κοπέλα -συμμαθήτρια του νεαρού- η οποία φέρεται να τον «δελέασε» στο να βιντεοσκοπήσει την 13χρονη την ώρα της ερωτικής τους συνεύρεσης και να της το στείλει στο κινητό της τηλέφωνο έναντι αμοιβής ύψους... 2.000 ευρώ.

Όπως είναι λογικό, τα χρήματα ουδέποτε δόθηκαν στον 14χρονο, ενώ για να τραβήξει τα βίντεο είπε ψέματα στο θύμα πως εκείνη την ώρα έστελνε μήνυμα στην μητέρα του, αλλά αυτό που έκανε στην πραγματικότητα ήταν να στείλει στιγμιότυπα στην έτερη μαθήτρια. Της έστειλε συνολικά επτά βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα, πράγμα που παραδέχθηκε όταν κλήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου για να δώσει εξηγήσεις. Αν και δεν φαίνονταν πρόσωπα τα στιγμιότυπα κυκλοφόρησαν στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος και συγκεκριμένα μέσω ομαδικής συνομιλίας των παιδιών στα social media.

Η παράνομη μαγνητοσκόπηση φέρεται να έγινε την 24η Φεβρουαρίου 2023, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά την διάρκεια διαλείμματος.
Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Εχει διοριστεί εξάλλου παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Ρούτε
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Συμφωνία Ντόναλντ Τραμπ – ΝΑΤΟ στο Νταβός: Η Αρκτική θωρακίζεται με τον "Χρυσό Θόλο" και η Γροιλανδία ανοίγει για εξορύξεις
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναλύει την τραγωδία στη Γλυφάδα – Τα 140 χιλιοστά βροχής, η «στερεοπαροχή» και τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
Βουλή LIVE: Χάος στην Ολομέλεια για τη διακομματική των αγροτών – Η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βιλιάρδου και η αποχώρηση της Αθηνάς Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο
ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους, όταν η σχολική μονάδα δεν λειτουργεί με φυσική παρουσία, ούτε να...
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο