δαβιδ
Διευθύντρια σχολείου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της καθώς ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου την ενημέρωσε πως είτε θα παραιτηθεί, είτε θα απολυθεί.

Μια διευθύντρια σχολείου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από σχολείο του Tallahassee στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μετά από παράπονα γονέων για «πορνογραφικού περιεχομένου» μάθημα τέχνης.

Η Hope Carrasquilla επέβλεπε τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης να μαθαίνουν για την τέχνη της Αναγέννησης, όταν, φυσικά, παρουσιάστηκαν κάποια κλασικά έργα όπως η «Δημιουργία του Αδάμ» και το άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου «Δαβίδ».

Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, που φιλοτεχνήθηκε από το 1501 ως το 1504, είναι ένα αριστούργημα της Αναγεννησιακής γλυπτικής και, μαζί με την Πιετά, ένα από τα δυο σημαντικότερα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου. Είναι ένα από τα πιο γνωστά αγάλματα στην ιστορία της γλυπτικής, και έχει γίνει σύμβολο δύναμης και νεανικής ομορφιάς.

Αυτό, όμως φαίνεται ότι δεν άρεσε καθόλου σε κάποιους γονείς.

Η Hope ήταν διευθύντρια του Tallahassee Classical School για κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, όταν της ζητήθηκε αιφνιδιαστικά από τον πρόεδρο του σχολικού συμβουλίου να παραιτηθεί.

Η πρώην διευθύντρια ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Barney Bishop της είπε να παραιτηθεί αλλιώς θα απολυόταν.

 

«Με λυπεί που η θητεία μου εδώ έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε η πρώην διευθύντρια. Η ίδια τόνισε πως το σχολείο υποχρεούται από το νόμο να διδάσκει μαθήματα αναγεννησιακής τέχνης σε μαθητές της έκτης τάξης, συνήθως παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών, ως ένα μικρό μέρος του ετήσιου προγράμματος σπουδών.

Το σχολικό συμβούλιο θέσπισε πριν από δύο μήνες έναν κανόνα που απαιτεί την ενημέρωση των γονέων δύο εβδομάδες πριν από τη διδασκαλία οποιασδήποτε «δυνητικά αμφιλεγόμενης» πληροφορίας.

Και έτσι, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα (20 Μαρτίου), ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σχολείο χωρίς εξηγήσεις.

Μιλώντας στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tallahassee Democrat, η Hope Carrasquilla δήλωσε ότι πιστεύει ότι της ζητήθηκε να παραιτηθεί εξαιτίας πρόσφατων παραπόνων γονέων για ένα μάθημα που περιείχε παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης, όπως η «Γέννηση της Αφροδίτης», η «Δημιουργία του Αδάμ» και ο «Δαβίδ» (τα οποία περιέχουν γυμνό).

Τρεις γονείς παραπονέθηκαν ότι το μάθημα είχε αναστατώσει τα παιδιά τους.

O πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου μιλώντας στην Huffington Post είπε πως ο ίδιος ασκούσε πιέσεις για νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει στους γονείς ακόμη περισσότερο έλεγχο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών, λέγοντας ότι «τα γονικά δικαιώματα υπερισχύουν όλων των άλλων».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα