nikos_filis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Βαρύ το κλίμα φέτος. Η τραγωδία των Τεμπών ήταν παρούσα», δήλωσε ο Ν. Φίλης μετά τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α' Αθηνών Νίκος Φίλης, μετά τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, όπου εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, δήλωσε πως το κλίμα ήταν βαρύ και πως η τραγωδία των Τεμπών ήταν παρούσα, καθώς «ανάμεσα στα θύματα ήσαν παιδιά της ηλικίας αυτών που παρήλαυναν».

«Τιμούμε σήμερα την Εθνική Επέτειο υπό το βάρος μιας εθνικής τραγωδίας που ιδιαίτερα έπληξε τα νέα παιδιά. Τα παιδιά που οργίζονται σήμερα -με μια οργή που μπορεί να μετατραπεί σε ελπίδα. Ελπίδα για μια χώρα που θα έχει Παιδεία δημοκρατική, συμμετοχική, Παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των παιδιών μας. Τα χαρήκαμε σήμερα και έχουμε υποχρέωση να τους εξασφαλίσουμε ένα μέλλον αξιοβίωτο», όπως δήλωσε.

«Βαρύ το κλίμα φέτος στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Στα πεζοδρόμια, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, πολύ λιγότεροι πολίτες. Όσο και αν ορισμένοι επίσημοι της κυβερνητικής παράταξης θέλησαν να δώσουν το συνηθισμένο εορταστικό τόνο, η τραγωδία στα Τέμπη ήταν παρούσα. Καθώς μάλιστα ανάμεσα στα θύματα ήσαν παιδιά της ηλικίας αυτών που παρήλαυναν», σχολίασε.

Συνέχισε λέγοντας πως τα τριακόσια σχολεία του δήμου Αθηναίων, «με 1.800 μαθητές, παρήλασαν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, υπό τους ήχους εμβατηρίων όπως «Περνάει ο στρατός», «Είμαι ευζωνάκι γοργό», «Αεροπόρος θα γενώ» και άλλα... Εμβατήρια που προσέδιδαν μια χροιά τόσο ξένη προς τη νεανική κουλτούρα».

Ειδική αναφορά έκανε για τα προσφυγόπουλα λέγοντας πως «ανάμεσα στους παραστάτες και σημαιοφόρους, σε περίπου δέκα σχολεία, προσφυγόπουλα ή παιδιά μεταναστών. Με περηφάνια, την ώρα που η Πολιτεία -να μην το ξεχνάμε- δυσκολεύει και καθυστερεί την απόκτηση υπηκοότητας για αυτά».

«Νωρίτερα στη σχετική τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατατέθηκαν πάνω από σαράντα στεφάνια, τα περισσότερα από φορείς άσχετους με τη μαθητική διάσταση της τελετής. Ενδεικτικά, όλες οι ενώσεις αποστράτων αξιωματικών του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, οι απόστρατοι βατραχάνθρωποι, διάφοροι εκπρόσωποι ιδιωτικών ιδρυμάτων εθνικοφρόνου ταυτότητας και, ακόμη, φορείς όπως οι Χειμαρριώτες Νέας Υόρκης, οι Απανταχού της Γης Καρδιτσιώτες κλπ. κλπ. Ρεσιτάλ προεκλογικών δημοσίων σχέσεων από τον κ. Πατούλη. Ελπίζουμε του χρόνου σε κάτι καλύτερο…», είπε χαρακτηριστικά. 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

H Μαρία Καρυστιανού στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός της
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης κατηγορεί την πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπών για αντιγραφή των ιδεών και της φιλοσοφίας του νέου της πολιτικού...
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Final Four Euroleague: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 79-61 – Παράσταση τελικού και φουλ για το 4ο αστέρι
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Επίθεση με drones σε σχολείο της Ρωσίας από την Ουκρανία
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Κατέρρευσε κοιτώνας όπου βρίσκονταν 86 μαθητές - Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά ο Πούτιν και ζητά αντίποινα
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι