zetta_makri
Μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την 25η Μαρτίου

Ημέρα εθνικής γιορτής, ημέρα επετείου της Επανάστασης του 1821, ημέρα κατάνυξης για την Ορθοδοξία, ημέρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε την πολυεπίπεδη επιρροή της στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη αλλά και τον υπέρτατο θρησκευτικό συμβολισμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παίρνουμε παράδειγμα από τους αγώνες των επαναστατημένων Ελλήνων, παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία και προχωράμε ενωμένοι, αναζητώντας το εσωτερικό μας σθένος για να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις ανθρώπινες αδυναμίες μας, για να προχωρήσουμε με αυτοκριτική, αυτογνωσία και θάρρος.

Με το κεφάλι ψηλά, ακόμα και όταν η καρδιά πονά, με όλες τις αισθήσεις και τις μνήμες μας να ισχυροποιούνται και να μας δίνουν την ώθηση για παραπέρα, τολμούμε να στεκόμαστε ενώπιος ενωπίω, να κοιταζόμαστε στα μάτια και να μιλάμε, με ειλικρίνεια και γενναιότητα, για τις δύσκολες διαδρομές που μας καθόρισαν, για τις αναπόφευκτες ευθύνες που επωμιζόμαστε, για τις σκληρές αλλά αναγκαίες και απαραίτητες αποφάσεις που μας χαρακτηρίζουν, μας ξεχωρίζουν, μας δοκιμάζουν, για να μας δικαιώσουν, όλες και όλους.

Παραδίδουμε στη νέα γενιά το άσβεστο φως των ιδανικών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και προτρέπουμε τα παιδιά μας να τιμούν, με την πυγμή τους, την αιτία, την ουσία, την αλήθεια και τις αξίες κάθε επανάστασης που θα φέρουν, κάθε αγώνα που θα πρωτοστατήσουν, κάθε αδικίας που θα παλέψουν να αποκαταστήσουν. 

Εύχομαι χρόνια πολλά, δύναμη, αποφασιστικότητα, ελπίδα και σεβασμό στο χρέος προς τον άνθρωπο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χειμερινό σαλόνι
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
Εκτός από την απόδοση, βασικό κριτήριο είναι η ασφάλεια, καθώς ένα λάθος σημείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ακόμη και πυρκαγιάς.
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!
Τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!