εγκέλαδος, σεισμός στην Τουρκία, διασώστες, χαλάσματα
Οι γονείς τονίζουν ότι ζουν σε ένα νησί που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία, που θρήνησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τον πρόσφατο σεισμό και στο οποίο φοιτούν τουλάχιστον 960 μαθητές, σε 15 σχολικά κτήρια καθώς και 2 παιδικούς σταθμούς

Αμεσο και χωρίς άλλη καθυστέρηση προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια της Ικαρίας ζητούν οι γονείς των μαθητών του νησιού.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς τονίζουν ότι ζουν σε ένα νησί που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία, που θρήνησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τον πρόσφατο σεισμό και στο οποίο φοιτούν τουλάχιστον 960 μαθητές, σε 15 σχολικά κτήρια καθώς και 2 παιδικούς σταθμούς.

«Είναι ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας μας, αυτός ο έλεγχος να γίνει τώρα. Να ενημερωθούμε επίσημα και εγγράφως για τα αποτελέσματά του», τονίζουν

Η ανακοίνωση των γονιών

Ζούμε σε μία χώρα, όπου είδαμε, με τον πιο τραγικό τρόπο, πως εννοούν Κράτος και Πολιτεία την επένδυση στην ασφάλειά των παιδιών μας. Ζούμε σε ένα νησί , που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία, που θρήνησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τον πρόσφατο σεισμό. Θέλουμε να εκφράσουμε την θλίψη μας, την οργή μας αλλά και την ανησυχία μας για αυτό το ... "πάμε κι όπου βγει"...

Σε μία χώρα, σαν τη δική μας, που θεωρείται σεισμογενής, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και "άγνοιας"!

Σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού, αυτή τη στιγμή φοιτούν τουλάχιστον 960 μαθητές, σε 15 σχολικά κτήρια καθώς και 2 παιδικοί σταθμοί.

Για το λόγο αυτό η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας απαιτεί τον άμεσο και χωρίς άλλη καθυστέρηση προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού μας. Σήμερα! Χωρίς "θα, αργότερα, βλέπουμε…".

Είναι ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας μας, αυτός ο έλεγχος να γίνει τώρα. Να ενημερωθούμε επίσημα και εγγράφως για τα αποτελέσματά του.

Σας καθιστούμε όλους υπεύθυνους!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα