ταινια bullying
Μία συγκλονιστική ταινία για τον εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία

Με αφορμή τα συνεχόμενα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Αγριάς αποφάσισαν να φτιάξουν μία συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους.

Λόγω της Πανελλήνιας Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), όλα τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη βία και την επιθετική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά σε αρκετά σχολεία.

Με κεντρικό μήνυμα “Δεν αντέχω άλλο” οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού έφτιαξαν την ταινία μικρού μήκους σε συνεργασία με τον δάσκαλό τους Κωνσταντίνο Μπατάκα.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός μικρού μαθητή που εκφοβίζεται στο σχολείο από τους συμμαθητές του, κάνοντας του τη ζωή βασανιστική. Ο μικρός, ντροπαλός, μοναχικός και απομονωμένος στο σχολικό προαύλιο, είναι ένας εύκολος στόχος για τους θύτες.

Τον πειράζουν συνεχώς εκτοπίζοντας του τα πράγματα του, το φαγητό του, τον προσβάλλουν και τον κοροϊδεύουν. Η εκφοβιστική συμπεριφορά λαμβάνει χώρα, παντού: Στην αυλή του σχολείου, στις τουαλέτες και την τάξη. Η ζωή του μικρού αγοριού ένας αληθινός εφιάλτης.

Δείτε την ταινία:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά: Μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα και προπαντός υγιεινή

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα