μαρτινου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία έτη ακαδημαϊκής φοίτησης

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το οποίο ιδρύθηκε με προσανατολισμό το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και τη συνέχιση του κοινωφελούς της έργου προς τον συνάνθρωπο και την Ελληνική κοινωνία, ανακοινώνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών με αφετηρία το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα, με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας, στοχεύει στην προώθηση της ναυτοσύνης και τη στήριξη της νέας γενιάς που αναζητά ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ναυτικά επαγγέλματα.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/στριες Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που θα γίνουν δεκτοί/-ές για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία (3) έτη ακαδημαϊκής φοίτησης (εξαιρείται το έτος πρακτικής εξάσκησης).

Η Προκήρυξη του 1ου Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.foundationaim.org), μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό, εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων. Η αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος με ημερομηνία έναρξης και προθεσμία υποβολής που θα ανακοινωθούν στο κείμενο της Προκήρυξης.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών σχεδιάστηκε κατόπιν χαρτογράφησης των υφιστάμενων προγραμμάτων υποτροφιών στην Ελλάδα σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα των υποτροφιών επιπέδου προπτυχιακών σπουδών. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υποτροφιών εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής πρωτοτυπίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει καταγραφεί άλλη συστηματική χορήγηση υποτροφιών στο σύνολο των ΑΕΝ από θεσμικό δωρητή.

Η χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές/στριες στις ΑΕΝ, συνάδει με το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσω της υποστήριξης, με ίσες ευκαιρίες, εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη θάλασσα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθέατρο
Ακαδημαϊκή επίκληση προς όλα τα μέλη της ΓΣ του τμήματος Φυσικής και όχι μόνο
«Καθώς το Δημόσιο Πανεπιστήμιο εγκαταλείπεται, οι βασικές επιστήμες η Φυσική, τα Μαθηματικά, αλλά και οι ανθρωπιστικές επιστήμες απαξιώνονται,...
Ακαδημαϊκή επίκληση προς όλα τα μέλη της ΓΣ του τμήματος Φυσικής και όχι μόνο
αυτο
Τραγωδία στο Λονδίνο: Οικογένεια έπεσε από τον 36ο όροφο ουρανοξύστη λόγω της υγείας του παιδιού τους
Το δράμα πίσω από την αυτοκτονία του ζευγαριού και του 9χρονου γιου τους
Τραγωδία στο Λονδίνο: Οικογένεια έπεσε από τον 36ο όροφο ουρανοξύστη λόγω της υγείας του παιδιού τους
kafsonas
Φαινόμενο Ελ Νίνιο 2026: Γιατί οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ακραίο καύσωνα και ξηρασία
Οι δυσοίωνες κλιματικές προβλέψεις και ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Φαινόμενο Ελ Νίνιο 2026: Γιατί οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ακραίο καύσωνα και ξηρασία