μαρτινου
Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία έτη ακαδημαϊκής φοίτησης

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το οποίο ιδρύθηκε με προσανατολισμό το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και τη συνέχιση του κοινωφελούς της έργου προς τον συνάνθρωπο και την Ελληνική κοινωνία, ανακοινώνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών με αφετηρία το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα, με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας, στοχεύει στην προώθηση της ναυτοσύνης και τη στήριξη της νέας γενιάς που αναζητά ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ναυτικά επαγγέλματα.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/στριες Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που θα γίνουν δεκτοί/-ές για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία (3) έτη ακαδημαϊκής φοίτησης (εξαιρείται το έτος πρακτικής εξάσκησης).

Η Προκήρυξη του 1ου Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.foundationaim.org), μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό, εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων. Η αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος με ημερομηνία έναρξης και προθεσμία υποβολής που θα ανακοινωθούν στο κείμενο της Προκήρυξης.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών σχεδιάστηκε κατόπιν χαρτογράφησης των υφιστάμενων προγραμμάτων υποτροφιών στην Ελλάδα σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα των υποτροφιών επιπέδου προπτυχιακών σπουδών. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υποτροφιών εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής πρωτοτυπίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει καταγραφεί άλλη συστηματική χορήγηση υποτροφιών στο σύνολο των ΑΕΝ από θεσμικό δωρητή.

Η χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές/στριες στις ΑΕΝ, συνάδει με το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσω της υποστήριξης, με ίσες ευκαιρίες, εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη θάλασσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ
Πανελλήνιες 2024: Πώς θα λειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
Τα 7 μέτρα που λαμβάνει το ΥΠΑΙΘΑ για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των πανελλαδικών εξετάσεων 2024
Πανελλήνιες 2024: Πώς θα λειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
Πορεία για την Παλαιστίνη
Πρεσβεία Παλαιστίνης: «Να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση παλαιστινιακό κράτος»
«Οι Παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας δεν είναι σε θέση να χειριστούν αυτόν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων»
Πρεσβεία Παλαιστίνης: «Να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση παλαιστινιακό κράτος»