μαρτινου
Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία έτη ακαδημαϊκής φοίτησης

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το οποίο ιδρύθηκε με προσανατολισμό το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και τη συνέχιση του κοινωφελούς της έργου προς τον συνάνθρωπο και την Ελληνική κοινωνία, ανακοινώνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών με αφετηρία το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα, με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας, στοχεύει στην προώθηση της ναυτοσύνης και τη στήριξη της νέας γενιάς που αναζητά ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ναυτικά επαγγέλματα.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/στριες Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που θα γίνουν δεκτοί/-ές για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία (3) έτη ακαδημαϊκής φοίτησης (εξαιρείται το έτος πρακτικής εξάσκησης).

Η Προκήρυξη του 1ου Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.foundationaim.org), μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό, εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων. Η αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος με ημερομηνία έναρξης και προθεσμία υποβολής που θα ανακοινωθούν στο κείμενο της Προκήρυξης.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών σχεδιάστηκε κατόπιν χαρτογράφησης των υφιστάμενων προγραμμάτων υποτροφιών στην Ελλάδα σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα των υποτροφιών επιπέδου προπτυχιακών σπουδών. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υποτροφιών εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής πρωτοτυπίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει καταγραφεί άλλη συστηματική χορήγηση υποτροφιών στο σύνολο των ΑΕΝ από θεσμικό δωρητή.

Η χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές/στριες στις ΑΕΝ, συνάδει με το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσω της υποστήριξης, με ίσες ευκαιρίες, εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη θάλασσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoleio-aithousa-mathites.jpg
Διαδικτυακή Ενημέρωση για τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο από την ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας
Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων και μαθητών/μαθητριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, της Α΄ τάξης ΓΕ.Λ. και της...
Διαδικτυακή Ενημέρωση για τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο από την ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας