Να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι κύριε Αντωνίου του ΙΕΠ;
Εύκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι τα μηνύματα απευθύνονται στις/στους υπαλλήλους του ΙΕΠ και στο επιστημονικό του προσωπικό για να τους πείσουν, με κάθε τρόπο, να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης και της 16ης Μαρτίου ακόμα κι αν δουλέψουν λιγότερο ή ακόμα κι αν κάνουν τηλεργασία από το σπίτι τους…αρκεί να μην απεργήσουν

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τις πρόσφατες μαζικότατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις 8 Μαρτίου και στις 16 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Ι. Ε. Π. απέστειλε στις/στους υπαλλήλους του ΙΕΠ τα παρακάτω μηνύματα:

15.03.2023

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Λόγω της απεργίας και των στάσεων εργασίας στα ΜΜΜ αύριο, Πέμπτη 16/03/2023, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν έγκρισης του Προέδρου, θα υπάρχει δυνατότητα βραδείας προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης κατά δύο ώρες, ήτοι το ωράριο του προσωπικού που απασχολείται με φυσική παρουσία θα θεωρείται επαρκές  μειωμένο κατά δύο ώρες.

Επιπροσθέτως, για αύριο δε θα ισχύει το ποσοστό του 25% για την παροχή τηλεργασίας ανά οργανική μονάδα.

Συγκεκριμένα, ο/η κάθε προϊστάμενος/η δύναται να εγκρίνει αιτήματα για εξ αποστάσεως εργασία κατ΄ εξαίρεση για αύριο 16/3/2023 λαμβάνοντας υπόψη την εύρυθμη λειτουργία του φορέα και τη δυνατότητα προσέλευσης των συναδέλφων στον φορέα.

07.3.2023

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Λόγω της απεργίας και των στάσεων εργασίας στα ΜΜΜ αύριο, Τετάρτη 08/03/2023, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν έγκρισης του Προέδρου, θα υπάρχει δυνατότητα βραδείας προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης κατά δύο ώρες, ήτοι το ωράριο του προσωπικού που απασχολείται με φυσική παρουσία θα θεωρείται επαρκές  μειωμένο κατά δύο ώρες.

Επιπροσθέτως, για αύριο δε θα ισχύει το ποσοστό του 25% για την παροχή τηλεργασίας ανά οργανική μονάδα.

Συγκεκριμένα, ο/η κάθε προϊστάμενος/η δύναται να εγκρίνει αιτήματα για εξ αποστάσεως εργασία κατ’ εξαίρεση για αύριο 8/3/2023 λαμβάνοντας υπόψη την εύρυθμη λειτουργία του φορέα και τη δυνατότητα προσέλευσης των συναδέλφων στον φορέα.

Όπως εύκολα θα διαπιστώσει κανείς τα μηνύματα είναι πανομοιότυπα με διαφορετικές ημερομηνίες και απευθύνονται στις/στους υπαλλήλους του ΙΕΠ και στο επιστημονικό του προσωπικό για τον ίδιο λόγο, δηλ. για να τους πείσουν, με κάθε τρόπο, να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης και της 16ης Μαρτίου ακόμα κι αν δουλέψουν λιγότερο ή ακόμα κι αν κάνουν τηλεργασία από το σπίτι τους…..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός της σπουδής του κου Προέδρου του Ι.Ε.Π. για την «εύρυθμη» λειτουργία της υπηρεσίας του μιας και το Ι.Ε.Π. μας έχει καταπλήξει τα τελευταία χρόνια με τις «επιστημονικές» δράσεις του όπως:

α) εκπόνηση πλήρως ακατάλληλων και αντιεπιστημονικών προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς,

β) έγκριση απαράδεκτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με όρους αντιπαιδαγωγικούς και αντιεπιστημονικούς και κριτήρια ημετεροκρατίας,

γ) πλήρης έλλειψη ουσιαστικής στήριξης των εκπαιδευτικών και απογείωση της στήριξης της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ για την «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών,

δ) ως σύγχρονος «Πόντιος Πιλάτος», αποποίηση του επιστημονικού του ρόλου και της παιδαγωγικής του ευθύνης δηλώνοντας μη αρμόδιο να γνωμοδοτήσει για πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ιδιωτικών συμφερόντων, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης απευθείας στα σχολεία κ.ά.

Φαίνεται όμως ότι τόσο οι αρμόδιοι του Ι. Ε. Π. όσο και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δυσμενή θέση λόγω των απεργιακών  κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της συνεχώς διογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας έναντι των πολιτικών που υλοποιούνται στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης και όχι μόνο.

Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο και πέρασε στις τάξεις της κυβέρνησης και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τους εντολοδόχους τους.

Μένει σε εμάς το φόβο αυτόν που τους εμπνέουμε λόγω των κινητοποιήσεών μας να τον κάνουμε αέρα πραγματικής και ουσιαστικής αλλαγής για τα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας μας και όχι μόνο για αυτά.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΠΥΡΓΟ ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

ΟΨΟΜΕΘΑ!!!!! 

Δ. Πολυχρονιάδης είναι Δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, Φιλόλογος – Ιστορικός απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Πολ. & Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, τέως μέλος του Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (εκλεγμένος δις), τέως Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου – Επικεφαλής της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου (εκλεγμένος τρις).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022