belgio_kerameos
Μέσα σε μία μέρα και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση έκλεισε το το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο», το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από νηπιαγωγείο έως λύκειο.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλες μέσα σε μία μέρα και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας του κτιρίου, ενώ χθες έφτασε στις Βρυξέλλες η απόφαση για κλείσιμό του.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newsville.be, κατά την οποία κρίνεται ακατάλληλο το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο», στις Βρυξέλλες.

«Έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλούμε για την διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων το άμεσο χρονικό διάστημα».

Αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης είναι τα περίπου 150 παιδιά που φοιτούν στο «Κεστεκίδειο» να συνεχίσουν την παρακολούθηση μαθημάτων με τηλεκπαίδευση.

 

Αυτός ο τερματισμός των μαθημάτων και το κλείσιμο του σχολείου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους μαθητές (ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Λυκείου), καθώς και στους γονείς.

υπαιθ αποφαση

Θα πρέπει να προσαρμόσουν χωρίς προειδοποίηση την καθημερινότητα τους στην επιστροφή των μαθητών στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αν συντρέχουν λόγοι κτιριακής ακαταλληλότητας, για ποιο λόγο υπήρξε τόση καθυστέρηση (από τον περασμένο Οκτώβριο) στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsville.be, τον Οκτώβριο του 2022, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε στις Βρυξέλλες το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο και διαπιστώθηκαν «4-5 τεχνικά σημεία στα οποία έπρεπε να δοθούν λύσεις. Ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το σύστημα ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.

Τέλος, δεδομένου πως δεν υπήρξαν έργα ανακαίνισης ή άλλες παρεμβάσεις στο εν λόγω κτίριο, παραμένει το ερώτημα αν, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υπήρχε γνώση των προβλημάτων, θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν τα προβλήματα και να μην προχώρησε το υπουργείο στην άμεση απόφαση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinisi stous dromous
Φυλάκιση και πρόστιμα έως 3.750 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα - Νέος οδικός «κόφτης» στην Ευρώπη
Πρόστιμο 3.750 ευρώ και φυλάκιση για όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι - Ο πιο αυστηρός ΚΟΚ στην Ευρώπη
Φυλάκιση και πρόστιμα έως 3.750 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα - Νέος οδικός «κόφτης» στην Ευρώπη
φοιτητές
ΑΕΙ: Στην τελική ευθεία οι διαγραφές φοιτητών – «Παράθυρο» 10 ημερών για ενστάσεις
Διαγραφές φοιτητών στα Πανεπιστήμια: Ποιοι προλαβαίνουν να μπλοκάρουν την έξοδο με ένσταση
ΑΕΙ: Στην τελική ευθεία οι διαγραφές φοιτητών – «Παράθυρο» 10 ημερών για ενστάσεις