μακρη
Ζέττα Μακρή: «Εκ βαθέων συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς γυμνασίου και λυκείου του Βόλου»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το πρωί, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε σχολική μονάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόλο.

Η Ζέττα Μακρή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να αφουγκραστεί τον παλμό και τις απόψεις τους.

Σε μήνυμα της αναφέρει:

«Εκ βαθέων συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς γυμνασίου και λυκείου του Βόλου

Οι μέρες είναι δύσκολες, οι ευθύνες είναι γιγάντιες, η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί και η ασφάλεια, επιτέλους, να είναι προτεραιότητα.

Η Ελλάδα απαιτεί και αξίζει εγγυήσεις, έργα, γενναίες αποφάσεις με μια γενναιότητα που να παίρνει παράδειγμα τη γενναιότητα της νέας γενιάς. Αυτη τη γενιά συνάντησα στις επισκέψεις μου σε γυμνάσιο και λύκειο του Βόλου.

Δεν έχει σημασία ποιο γυμνάσιο και ποιο λύκειο, σημασία έχει ότι βρέθηκα ανάμεσα σε μαθήτριες και μαθητές, που με φιλοξένησαν στον χώρο τους χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει μέρες πριν, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή, ούτε καν πρόσκληση.

Μια συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς χρονικό περιορισμό, χωρίς ατζέντα, χωρίς τους τύπους που θέτουν οι οργανωμένες επισκέψεις.

Καθίσαμε μαζί, μιλήσαμε για την επώδυνη επικαιρότητα, για τις σκέψεις τους, για τις απόψεις τους σχετικά με τη σχολική πραγματικότητα.
Άκουσα με προσοχή, συγκράτησα σημεία που τόνισαν, δεσμεύτηκα να μελετήσω προτάσεις τους, ειδικά εκείνες που τις αντιπαραβάλλουν στις μεταρρυθμίσεις του ΥΠΑΙΘ, μοιράστηκα δικές μου σκέψεις που είχα ανάγκη να παραδεχτώ στα παιδιά.

Είπαμε ότι θα επαναλάβουμε τέτοιες συναντήσεις εκτός πρωτοκόλλου με μόνο κίνητρο την ποιότητα και την ουσία της επικοινωνίας μας, την αλήθεια των μαθητών και το δικό μου διαρκές ενδιαφέρον για τη νεολαία μας.

Χωρίς δελτία τύπου, χωρίς φωτογραφίες από τις συναντήσεις, κρατάω την ημέρα ως ένα βήμα συνείδησης προς μια κάθαρση που την οφείλουμε στα παιδιά μας, αυτά που “χάθηκαν” και αυτά που πρέπει να φροντίσουμε να μη χάσουν ποτέ τον δρόμο τους.

Την ελπίδα τη θρέφεις με ελπίδα, με όνειρα, με πίστη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες