Εκπαίδευση

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

φοιτητες-τεμπη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από φοιτητικούς συλλόγους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίο επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι φοιτητές καλώντας σε συγκέντρωση στην Καμάρα, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, όπου τη ζωή τους έχασαν 57 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλοί νέοι άνθρωποι. 

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι καταγγελίες που φτάνουν από τους εργαζόμενους στα τρένα σκιαγραφούν μια κατάσταση που με λογική ακολουθία θα έφτανε στο έγκλημα που συνέβη. Οι διαρκείς βλάβες στις υποδομές, η απουσία επιδιορθώσεων και επισκευών στα στοιχειώδη συστήματα λειτουργίας και η εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφαλείας εκπορεύονται από τη διάλυση των μεταφορών και το ξεπούλημα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο».

Σημειώνεται πως η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται μετά από τη χθεσινή 24ωρη απεργία που είχε κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και στην οποία η Θεσσαλονίκη έδωσε δυναμικό παρών. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης αλλά και το βράδυ στο συλλαλητήριο χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας της κινητοποίησης σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση