Νίκος Φίλης: Ορίζουν "μπούλινγκ" τις κινητοποιήσεις που 'παρεμποδίζουν το μάθημα'
Συμπεριλαμβάνει στον ορισμό της σχολικής βίας τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μέσω της «παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων» και της διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, μίλησε στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί σχολικού εκφοβισμού.

«Είναι τραγική ειρωνεία», είπε «ότι την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή διεξαγόταν η μεγαλύτερη διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας. Και η κυβέρνηση, όχι μόνο επιτέθηκε βίαια στους διαδηλωτές (κατά τα συνηθισμένα), αλλά έφερε ένα νομοσχέδιο που στα λόγια μόνο αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό. Γιατί εκτός από αοριστίες, γενικότητες, «επιτροπές» και λόγια, συμπεριλαμβάνει στον ορισμό της σχολικής βίας τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μέσω της «παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων» και της διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

»Όλοι ξέρουμε τι εννοούν με αυτά. Το μόνο που στην πραγματικότητα παρεμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι η υλικοτεχνική κατάσταση των σχολείων, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, τα χρυσαυγίτικης έμπνευσης σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς, ο εξοβελισμός της καλλιτεχνικής παιδείας και πολλά ακόμα, που προκαλούν και γεννούν τη συλλογική αντίδραση παιδιών και εκπαιδευτικών. Και έρχεται κατόπιν το υπουργείο Παιδείας να δράσει όπως μόνο αυτό ξέρει: κατασταλτικά. Περιλαμβάνοντας πρακτικά στον ορισμό του «μπούλινγκ» τις μαθητικές κινητοποιήσεις!

»Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στο πιο φοβισμένο και συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας. Και αυτή τη συνεννόηση, δήθεν, ζητούν από την αντιπολίτευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υπαρκτός σχολικός εκφοβισμός. Που όμως στην πραγματικότητα ξεκινά έξω από τα σχολεία, μέσα στην κοινωνία: από τις ταξικές αντιθέσεις, από τις κοινωνικές ανισότητες, από τη βία της ανεργίας και της φτώχειας, από το ρατσισμό ενάντια σε ομάδες και κατηγορίες πολιτών, την ξενοφοβία και την ομοφοβία».

Και δήλωσε, ο Ν. Φίλης, από το βήμα της Ολομέλειας: «Aν αποσύρουν αυτή την άθλια διάταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει πλευρές αυτού του νομοσχεδίου. Φυσικά δεν είναι κάτι που τους ενδιαφέρει να κάνουν».

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε πολλά ακόμα άρθρα του νομοσχεδίου όπως στην πλατφόρμα ανώνυμης καταγγελίας, στην άρνηση του υπουργείου να κάνει πραγματικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ/ΔΟΕ, τα θετικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα και άλλα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επεισόδια Ρέντη: Σύλληψη 18χρονου
Πατέρας 18χρονου: «28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛ.ΑΣ.»
Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του 18χρονου αποκάλυψε ποιος ήταν ο πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ.
Πατέρας 18χρονου: «28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛ.ΑΣ.»
ekdromi.jpg
Σχολικές εκδρομές: ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών για καταγγελία γονέων ότι άφησαν μόνους 4 μαθητές
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, οι 4 μαθητές αφέθηκαν μόνοι στο Μοναστηράκι χωρίς κάποιος από τους  συνοδούς καθηγητές του πούλμαν να κατέβει...
Σχολικές εκδρομές: ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών για καταγγελία γονέων ότι άφησαν μόνους 4 μαθητές
olme
ΟΛΜΕ για εγκύκλιο Κατσαρού περί αξιολόγησης: «Φασόν» είναι η εγκύκλιος, όχι τα ενιαία κείμενα.
ΟΛΜΕ: Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις αντιεκπαιδευτικές...
ΟΛΜΕ για εγκύκλιο Κατσαρού περί αξιολόγησης: «Φασόν» είναι η εγκύκλιος, όχι τα ενιαία κείμενα.