Νίκος Φίλης: Ορίζουν "μπούλινγκ" τις κινητοποιήσεις που 'παρεμποδίζουν το μάθημα'
Συμπεριλαμβάνει στον ορισμό της σχολικής βίας τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μέσω της «παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων» και της διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, μίλησε στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί σχολικού εκφοβισμού.

«Είναι τραγική ειρωνεία», είπε «ότι την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή διεξαγόταν η μεγαλύτερη διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας. Και η κυβέρνηση, όχι μόνο επιτέθηκε βίαια στους διαδηλωτές (κατά τα συνηθισμένα), αλλά έφερε ένα νομοσχέδιο που στα λόγια μόνο αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό. Γιατί εκτός από αοριστίες, γενικότητες, «επιτροπές» και λόγια, συμπεριλαμβάνει στον ορισμό της σχολικής βίας τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μέσω της «παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων» και της διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

»Όλοι ξέρουμε τι εννοούν με αυτά. Το μόνο που στην πραγματικότητα παρεμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι η υλικοτεχνική κατάσταση των σχολείων, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, τα χρυσαυγίτικης έμπνευσης σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς, ο εξοβελισμός της καλλιτεχνικής παιδείας και πολλά ακόμα, που προκαλούν και γεννούν τη συλλογική αντίδραση παιδιών και εκπαιδευτικών. Και έρχεται κατόπιν το υπουργείο Παιδείας να δράσει όπως μόνο αυτό ξέρει: κατασταλτικά. Περιλαμβάνοντας πρακτικά στον ορισμό του «μπούλινγκ» τις μαθητικές κινητοποιήσεις!

»Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στο πιο φοβισμένο και συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας. Και αυτή τη συνεννόηση, δήθεν, ζητούν από την αντιπολίτευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υπαρκτός σχολικός εκφοβισμός. Που όμως στην πραγματικότητα ξεκινά έξω από τα σχολεία, μέσα στην κοινωνία: από τις ταξικές αντιθέσεις, από τις κοινωνικές ανισότητες, από τη βία της ανεργίας και της φτώχειας, από το ρατσισμό ενάντια σε ομάδες και κατηγορίες πολιτών, την ξενοφοβία και την ομοφοβία».

Και δήλωσε, ο Ν. Φίλης, από το βήμα της Ολομέλειας: «Aν αποσύρουν αυτή την άθλια διάταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει πλευρές αυτού του νομοσχεδίου. Φυσικά δεν είναι κάτι που τους ενδιαφέρει να κάνουν».

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε πολλά ακόμα άρθρα του νομοσχεδίου όπως στην πλατφόρμα ανώνυμης καταγγελίας, στην άρνηση του υπουργείου να κάνει πραγματικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ/ΔΟΕ, τα θετικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα και άλλα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες3
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία ΙΙ των ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2023: Το alfavita, όπως κάθε χρόνο, δημοσιεύει πρώτο τα θέματα των εξετάσεων - Τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία ΙΙ των ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία ΙΙ των ΕΠΑΛ
PANELLADIKES 13.jpg
Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης των ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2023: Το alfavita, όπως κάθε χρόνο, δημοσιεύει πρώτο τα θέματα των εξετάσεων - Τα θέματα στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης για...
Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης των ΕΠΑΛ