ΕΚΠΑ
Δεδομένου ότι οι αντιλήψεις αυτές αντίκεινται σε κάθε επιστημονική προσέγγιση για το εκπαιδευτικό πλαίσιο, ζητούμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου «εκπαιδευτικού υλικού»

Ψήφισμα εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής των Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών (ΕΚΠΑ) σχετικά με την Εισαγωγική Επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Με το ψήφισμα τα μέλη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα καταγγέλλονται επίσημα από Ομοσπονδίες και φορείς εκπαιδευτικών και δημοσιεύονται στον τύπο σχετικά με την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και ζητούν την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού από το ΥΠΑΙΘ.

To ψήφισμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (EKPA) -   Σχολή Επιστημών της Αγωγής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τα μέλη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα καταγγέλλονται επίσημα από ομοσπονδίες και φορείς εκπαιδευτικών και δημοσιεύονται στον τύπο σχετικά με την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό υλικό που διανεμήθηκε για την επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών υπάρχουν παραδείγματα, στα οποία μαθητές/τριες χαρακτηρίζονται ως «προβληματικοί», «αναρχικοί», «πνεύματα αντιλογίας» και επίσης σχολεία, με μεγάλο αριθμό μεταναστών/τριων μαθητών/τριών, χαρακτηρίζονται ως «καταυλισμοί στιγματισμένων».

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και ασκήσεις που με βάση εικόνες-σκίτσα ζητούν από τις/τους εκπαιδευτικούς να χαρακτηρίσουν μαθητές/τριες με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση.

Τα όσα αναφέρονται παραπάνω αποτελούν παραδείγματα μιας αντίληψης για την εκπαίδευση που δεν συνάδει ούτε με τις σύγχρονες προσεγγίσεις των επιστημών της εκπαίδευσης, ούτε με την επιδίωξη για ισότιμη εκπαιδευτική ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το γεγονός ότι τα κείμενα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε υλικό που χρησιμοποιείται για την υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση νέων εκπαιδευτικών τα καθιστά, συμβολικά, κείμενα διατύπωσης αρχών για το σύγχρονο σχολείο και τις επιδιώξεις της Πολιτείας για την εκπαίδευση. Δεδομένου ότι οι αντιλήψεις αυτές αντίκεινται σε κάθε επιστημονική προσέγγιση για το εκπαιδευτικό πλαίσιο, ζητούμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου «εκπαιδευτικού υλικού»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΠΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία