καταληψη
Χθες το βράδυ εξωσχολικοί, περίπου 20 άτομα, εισέβαλαν στο σχολείο διώχνοντας τους μαθητές. 

Υπό κατάληψη ήταν χθες Τετάρτη το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία που αναρτήθηκε χθες νωρίς το πρωί στα social media, ο λόγος που οδήγησε τους μαθητές στην κατάληψη του σχολείου, ήταν η συμμετοχή τους στον αγώνα για να “Μην κλείσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου”.

Ήταν μια κίνηση συμβολική, αφού όπως είπαν, σκοπό είχε να αναδείξει την αγωνία τους αλλά και την συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των δημοτών για την δημόσια, δωρεάν υγεία και τις αξιοπρεπείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.

Ωστόσο, χθες το βράδυ εξωσχολικοί, περίπου 20 άτομα, εισέβαλαν στο σχολείο διώχνοντας τους μαθητές. 

Αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές να φύγουν από το σχολείο όταν οι εξωσχολικοί Ρομά, όπως αναφέρει το onairnews, ξεκίνησαν βανδαλισμούς.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία προσήγαγε ένα άτομο ενώ οι εξωσχολικοί εξαφανίστηκαν στα στενά δρομάκια. Ύστερα από παρέμβαση του διευθυντή του σχολείου αφέθηκε ελεύθερος μιας και ήταν μαθητής και δεν είχε σχέση με τους βανδαλισμούς των εξωσχολικών Ρομά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μαζεύτηκε αρκετός μεγάλος αριθμός Ρομά, μεγάλοι σε ηλικία και με αυτοκίνητα με σκοπό να μπουν όλοι στο σχολείο ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στους μαθητές.

Προς τιμήν τους οι μαθητές του σχολείου καθάρισαν τον χώρο και μετάφεραν ότι είχαν τοποθετήσει οι Ρομά, κάδους σκουπιδών, σιδεροκατασκευές μεγάλες στην κεντρική είσοδο του σχολείου. Το σχολείο σήμερα λειτουργεί κανονικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη στα Βραβεία Αριστείας ΙΚΥ: Στηρίζουμε πολιτικές ώστε η προσπάθεια των νέων να έχει προοπτική και συνέχεια!
Τα Βραβεία Αριστείας στους πρωτεύσαντες και τις πρωτεύσασες εισαχθέντες/είσες στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας απένειμε η υπουργός Παιδείας,...
Ζαχαράκη στα Βραβεία Αριστείας ΙΚΥ: Στηρίζουμε πολιτικές ώστε η προσπάθεια των νέων να έχει προοπτική και συνέχεια!
ΔΥΠΑ επίδομα
ΔΥΠΑ: Προσωρινά αποτελέσματα για 150 πρώην εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
ΔΥΠΑ: Στη δημοσιότητα οι προσωρινοί πίνακες για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 150 πρώην εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας
ΔΥΠΑ: Προσωρινά αποτελέσματα για 150 πρώην εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: «Η δήλωση Καρυστιανού για το δικαίωμα στην άμβλωση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους»
Έλενα Ακρίτα για Μαρία Κρυστιανού: «Επικίνδυνη και βαθιά πολιτική η δήλωση για τις αμβλώσεις»
Έλενα Ακρίτα: «Η δήλωση Καρυστιανού για το δικαίωμα στην άμβλωση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους»