Μαθητές, δημοτικό σχολείο, τάξη, θρανία, δάσκαλος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Το «Παιδικό Πανεπιστήμιο» για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της Αττικής έρχεται ξανά μετά και την πιλοτική διοργάνωση το 2020. Η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στη διεξαγωγή μαθημάτων με τη μορφή διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε χώρους Φορέων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις Επιστήμες και την Έρευνα, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να κατανοήσουν πώς η εφαρμογή των Επιστημών και της Έρευνας οδηγεί σε τεχνολογία, πρακτικές λύσεις και καινοτομία.

Η δράση είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2023 και περιλαμβάνει δύο παράλληλα Προγράμματα Σπουδών:

- Το Πρόγραμμα-1 (Π1) που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες τάξεων Δ', Ε' και Στ' δημοτικού (ανώτατος αριθμός μαθητών 200).

- Το Πρόγραμμα-2 (Π2) που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου (ανώτατος αριθμός μαθητών 200).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των Δ', Ε', Στ' τάξεων δημοτικού σχολείου καθώς και των τριών τάξεων γυμνασίου, της Περιφέρειας Αττικής. Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα https://kidsuniversity.innovationattica.gr/aitisi.

Για την επιλογή των μαθητών/τριών θα ακολουθηθεί η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέχρι εξαντλήσεως των 200 διαθέσιμων θέσεων σε κάθε πρόγραμμα και θα τηρηθεί κατάλογος 50 επιλαχόντων ανά πρόγραμμα, ομοίως σύμφωνα με τη χρονική σειρά των υποβολών. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της δράσης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κάθε Πρόγραμμα Σπουδών είναι οργανωμένο σε Θεματικές Ενότητες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και περιλαμβάνει εργαστήρια και διαλέξεις που θα παραδίδονται τα Σάββατα από επιστημονικό προσωπικό στους χώρους των ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη δράση. Για την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας του «Παιδικού Πανεπιστημίου», τα συμμετέχοντα ιδρύματα είναι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://kidsuniversity.innovationattica.gr.

Facebook: https://www.facebook.com/paidiko.panepistimio.kekpa.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Εκπαιδευτικοί δίνουν οδηγίες για προετοιμασία, ψυχολογία και διαχείριση χρόνου λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Google-Chrome
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
Αναφορές για τοπική εγκατάσταση του Gemini Nano χωρίς σαφή ειδοποίηση – Τι απαντά η Google και γιατί ανοίγει ξανά η συζήτηση για τον έλεγχο των...
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου