Μαθητές, δημοτικό σχολείο, τάξη, θρανία, δάσκαλος
Η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Το «Παιδικό Πανεπιστήμιο» για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της Αττικής έρχεται ξανά μετά και την πιλοτική διοργάνωση το 2020. Η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στη διεξαγωγή μαθημάτων με τη μορφή διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε χώρους Φορέων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις Επιστήμες και την Έρευνα, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να κατανοήσουν πώς η εφαρμογή των Επιστημών και της Έρευνας οδηγεί σε τεχνολογία, πρακτικές λύσεις και καινοτομία.

Η δράση είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2023 και περιλαμβάνει δύο παράλληλα Προγράμματα Σπουδών:

- Το Πρόγραμμα-1 (Π1) που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες τάξεων Δ', Ε' και Στ' δημοτικού (ανώτατος αριθμός μαθητών 200).

- Το Πρόγραμμα-2 (Π2) που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου (ανώτατος αριθμός μαθητών 200).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των Δ', Ε', Στ' τάξεων δημοτικού σχολείου καθώς και των τριών τάξεων γυμνασίου, της Περιφέρειας Αττικής. Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα https://kidsuniversity.innovationattica.gr/aitisi.

Για την επιλογή των μαθητών/τριών θα ακολουθηθεί η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέχρι εξαντλήσεως των 200 διαθέσιμων θέσεων σε κάθε πρόγραμμα και θα τηρηθεί κατάλογος 50 επιλαχόντων ανά πρόγραμμα, ομοίως σύμφωνα με τη χρονική σειρά των υποβολών. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της δράσης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κάθε Πρόγραμμα Σπουδών είναι οργανωμένο σε Θεματικές Ενότητες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και περιλαμβάνει εργαστήρια και διαλέξεις που θα παραδίδονται τα Σάββατα από επιστημονικό προσωπικό στους χώρους των ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη δράση. Για την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας του «Παιδικού Πανεπιστημίου», τα συμμετέχοντα ιδρύματα είναι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://kidsuniversity.innovationattica.gr.

Facebook: https://www.facebook.com/paidiko.panepistimio.kekpa.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!